29-11-2022

TVRTKA NIKON IZDAJE VERZIJU 1.3.0 SUSTAVA ZA DALJINSKO SNIMANJE NX FIELD

Amsterdam, Nizozemska, 29. studenog 2022.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje izdavanje verzije 1.3.0 sustava NX Field, najnovije verzije sustava za daljinsko snimanje za profesionalne agencije. Ažuriranje podržava snimanje videozapisa fotoaparatom Z 9 – Nikonovim bezrcalnim aparatom punog kadra / FX-formata – te otvara nove mogućnosti daljinskog snimanja.

Primjer zaslona za uporabu

Uz verziju 1.3.0 možete za konfiguriranje postavki fotoaparata upotrijebiti tablet, istovremeno pogledati prikaz uživo na zaslonima više kamera spojenih na sustav NX Field te na jednom zaslonu izvoditi operacije kao što su pokretanje i zaustavljanje snimanja videozapisa. Sve to možete učiniti dok istovremeno snimate videozapis fotoaparatom Z 9. Verzija 1.3.0 sustava NX Field također prikazuje pogled s više povezanih fotoaparata u glavnom/sekundarnom prikazu. Tako je lakše izvesti precizne operacije kao što su fokusiranje i odabir fokusne točke, čime se postiže učinkovitiji tijek rada pri snimanju videozapisa no što je to ranije bilo moguće za jednog fotografa / snimatelja videozapisa ili malu ekipu.

Nove funkcije glavnom fotoaparatu omogućuju bolju kontrolu udaljenih fotoaparata. Veza između udaljenih fotoaparata i FTP poslužitelja prikazat će se na tražilu i zaslonu s prikazom uživo glavnog fotoaparata radi bolje funkcionalnosti, a istovremeno će se prikazati i status povezanih udaljenih fotoaparata. Podržan je brz i vrlo siguran FTPS i povećan je broj vrsta slika koje se mogu prenijeti kako bi se omogućio odabir formata „JPEG” ili „NEF (RAW) + JPEG”, ovisno o mrežnim uvjetima.

Tvrtka Nikon nastavit će pružati ažuriranja za sustav NX Field kako bi podržala profesionalne fotografe i autore slika koji su aktivni na prvoj crti izvještavanja i snimanja ključnih trenutaka.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda do kazališta, golfa i putovanja. Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.