16-12-2022

NIKON OBJAVLJUJE VERZIJU 1.1.0 APLIKACIJE ZA PAMETNE TELEFONE NX MOBILEAIR

Amsterdam, Nizozemska, 16. prosinca 2022.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje objavljivanje verzije 1.1.0 aplikacije NX MobileAir – aplikacije za pametne telefone koja prenosi slike snimljene digitalnim fotoaparatima tvrtke Nikon na FTP (protokol za prijenos datoteka) poslužitelj bez potrebe za računalom.

Ažuriranjem će se dodati nove funkcije, kao što je algoritam koji upotrebljava duboko učenje za analizu slika. To fotografima omogućuje filtriranje slika prema određenim kriterijima, kao što su vrste i uvjeti objekta, što im pomaže da brzo pronađu sliku koju žele. Omjer kompresije JPEG-a i veličina slike sada se također mogu prilagođavati prilikom prijenosa na FTP poslužitelj, čime se postižu brži prijenosi radi poboljšavanja tijeka rada od snimanja do isporuke.

Sada je dostupna dodatna podrška za uvoz slika NEF (RAW), što omogućuje uvoz prethodno podržanih JPEG i RAW datoteka pohranjenih u fotoaparatu ili pametnim uređajima u albume u aplikaciji NX MobileAir. Ostale promjene uključuju dodatke postavkama prilagođenih unaprijed postavljenih IPTC metapodataka i novu funkciju koja sprječava ponovni uvoz prethodno izbrisanih slika u aplikaciji. Aplikacija je također učinjena jednostavnijom za korištenje zahvaljujući izmjenama u operativnosti i mogućnostima prikaza, uključujući način na koji se slike uvoze, kao i funkciju koja sinkronizira satove fotoaparata i pametnog uređaja.

Nikon će nastaviti pružati ažuriranja za NX MobileAir kako bi zadovoljio potrebe svojih korisnika.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.