05-01-2023

NIKON NAJAVLJUJE RAZVOJ DVAJU NOVIH OBJEKTIVA NIKKOR Z

Amsterdam, Nizozemska, 5. siječnja 2023.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj dvaju novih objektiva NIKKOR Z: svjetlosno jači, srednje telefotografski fiksni objektiv NIKKOR Z 85mm f/1.2 S i tanki, širokokutni fiksni objektiv NIKKOR Z 26mm f/2.8 – oba kompatibilna sa sustavom Z-postolja.

Dio sve opsežnije objektiva NIKKOR serije Z iz S linije¹, objektiv NIKKOR Z 85mm f/1.2 S pruža vrhunske performanse renderiranja, kao i velik i prekrasan efekt zamućenja. Zahvaljujući proširenim mogućnostima portretne fotografije, objektiv je posebno prikladan za fotografe vjenčanja i mode.

Objektiv NIKKOR Z 26mm f/2.8, drugi najavljeni objektiv visokih performansi, ima izrazito tanko i lagano kućište, idealno za amaterske fotografe koji žele nositi svoje fotoaparate na put. Fiksni objektiv savršen je suputnik za fotografiranje i osigurava da snimatelji nikad ne propuste priliku za stvaranje prekrasnih slika.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i razvoju proizvoda koji ne samo da zadovoljavaju potrebe korisnika, već ih i osnažuju da ostvare svoj kreativni i tehnički potencijal.

¹ S linija je razred objektiva NIKKOR Z koji se odlikuje izvanrednim optičkim performansama, pridržavajući se visokih standarda za načela dizajna i kontrolu kvalitete

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.