03-01-2023

NIKON NAJAVLJUJE POKRETANJE YOUTUBE SERIJE „NIKON SESSIONS”

Amsterdam, Nizozemska, 3. siječnja 2023: Nikon Europe danas najavljuje pokretanje svoje potpuno nove YouTube serije, „Nikon Sessions”. S voditeljem Riccijem Cherom, stručnjakom za obuku u školi Nikon School, „Nikon Sessions” obuhvatit će sve što je potrebno za fotografiju i cijeli proces stvaranja slika.

Prva će se sezona sastojati od šest epizoda s nizom gostiju, uključujući neke od najboljih Nikonovih fotografa, edukatora i osoblja, koji nude promišljene i zabavne rasprave.

Epizode obrađuju razne teme, od glazbene, urbane i ulične fotografije do vijesti, portreta, kao i praktičnu umjetnost uređivanja. Ne samo da će gledatelji dobiti brojne naputke i savjete, nego će se ispitati i obraditi postavljanje fotografija kao i potrebna oprema – uzimajući u obzir osobni stil svake kreativne osobe.

Uz objavljivanje epizoda svaka dva tjedna, raspored „Nikon Sessions” je sljedeći:
      ● Epizoda 1: Glazbena fotografija sa Scarlet Page, Shirlaine Forrest, Conorom McDonnellom i Pepom Bonetom
      ● Epizoda 2: Urbana i ulična fotografija s Leonom Nealom, Benom Mooreom i Perryjem Gibsonom
      ● Epizoda 3: Lindbergh s Tarom Florence i Harryjem Skeggsom
      ● Epizoda 4: Uređivanje s Carolyn Mendelsohn, Harryjem Skeggsom i Pepom Bonetom
      ● Epizoda 5: Vijesti s Leonom Nealom i Lucy Young
      ● Epizoda 6: Portreti s Carolyn Mendelsohn i Tarom Florence

Ricci Chera, stručnjak za obuku u školi Nikon School kaže: „S velikim zadovoljstvom predstavljamo novi način dijeljenja znanja unutar zajednice uz pokretanje serije „Nikon Sessions”. Nemate baš često priliku okupiti više stručnjaka u različitim žanrovima na istom mjestu kako biste razgovarali o njihovoj zajedničkoj strasti prema fotografiji, i to je ono što ovu seriju čini tako posebnom.

Nadamo se da će sudjelovanje u nekim od razgovora fotografe svih razina, dobi i interesa nadahnuti da uzmu fotoaparat u ruke i počnu snimati uz neke savjete na umu.”

Stefan Maier, glavni direktor marketinga u tvrtki Nikon Europe, kaže: „U Nikonu uvijek tražimo nove načine na koje možemo nadahnuti i uzbuditi fotografe. Bilo da su tek počeli snimati ili su već gotovi profesionalci, mogućnost da uče od vodećih imena u industriji uistinu može biti neprocjenjiva. Ove sesije fotografima će također ponuditi uvid u žanrove fotografije koje možda nikad nisu ni razmatrali – povećavajući njihovo znanje i pomažući im u poboljšanju postojećih vještina.”

Epizode će se redovito prenositi na YouTube kanal Nikon Europe. Pretplatite se kako biste ostali u tijeku: https://www.youtube.com/c/NikonEurope/

O tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda, do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.