NIKON-NOOR PARTNERSTVO

NOOR je kolektiv profesionalnih fotoreportera i dokumentarista posvećen podizanju svijesti o trenutačnim globalnim problemima. Okuplja fotografe iz cijelog svijeta koji rade i na pojedinačnim i na zajedničkim projektima.

NIKON I NOOR JESU PROJEKTNI PARTNERI KAO I PARTNERI U OBRAZOVANJU

Nikon je ponosan na svoje dugogodišnje partnerstvo s kolektivom NOOR koji čine iznimno uspješni reporteri koji dokumentiraju složena pitanja s kojima se danas suočava naš svijet. Usto što podržava NOOR-ove sveobuhvatne fotografske projekte, kao što je Hrana za mozak (Food For Thought), istraživanje o lancu opskrbe hranom, Nikon surađuje s NOOR-om i u obrazovanju kako bi nadahnuo dokumentarne fotografe čije vrijeme dolazi.

Stručna predavanja Akademije Nikon-NOOR redovito se održavaju diljem Europe te mladim fotoreporterima omogućuju blisku suradnju sa stručnjacima kako bi razvili svoje vještine. Sudionici imaju individualne revizije portfelja, uče tehničke vještine i u snimanju i u postprodukciji te dobivaju stručne savjete o tome kako pronaći tržište za svoje priče.

AKADEMIJA NIKON-NOOR

Ne čekamo samo da se pojavi nova generacija vizualnih pripovjedača i pogura stvari. Mi im aktivno omogućujemo rad s mentorima u njihovim matičnim zemljama. Od 2009. godine nekoliko je vodećih NOOR-ovih dokumentarnih fotografa postalo mentorima naše Akademije Nikon-NOOR, koji putuju našim europskim područjima kako bi podijelili svoje znanje s perspektivnim fotoreporterima. Obrazovali smo više od 1000 sudionika iz više od 70 zemalja u radionicama od Kazahstana do Istanbula, Švedske i Poljske.

NOOR-ovi mentori u Akademiju donose mnogo više od svojih fotografskih vještina. Pomažu sudionicima da nauče sekvencionirati slike, predstaviti svoje priče i razviti vlastiti jedinstveni glas u fotografiji. Dijele i najvažnija znanja iz područja fotografije, dajući upute u radu s fiksatorima kao i sigurnosne savjete, jer će mnogi polaznici master programa raditi u područjima sukoba.

A podrška tu ne završava. Zahvaljujući Akademiji Nikon-NOOR, sudionici sada imaju sve veću mrežu drugih mladih, kao i profesionalnih fotografa koji će im nastaviti pomagati u razvoju karijere.