ČUVAJTE SVOJ PLANET, SNIMITE BUDUĆNOST

Pomažemo vam vidjeti svijet, ali kakav svijet doista želite vidjeti? Mi u Nikonu, uvijek nastojimo pronaći bolji način – kroz inovacije, održivu proizvodnju, ili raznolikost i uključivost naših zaposlenika i načina na koji komuniciramo. Naša vizija je svijet u kojem će trenuci i uspomene koje snimite ostaviti trag ne samo u ovom životu, već i za buduće naraštaje.

Nikon-NOOR partnerstvo

Bez naše podrške, mnoge važne priče ostale bi neispričane. Upravo zato smo tako ponosni na dugogodišnje partnerstvo s fotografskom agencijom i zakladom NOOR. Riječ je o pionirskom kolektivu dokumentarnih fotografa koji progovaraju o ranjivima i ukazuju na bitna pitanja koja su dugo bila zanemarena. Naši partneri iz NOOR-a Nikonovi su ambasadori koji objavljuju priče koje treba ispričati i potiču nove generacije fotoreportera putem Akademije Nikon-NOOR.

Europa – Svi smo u ovome zajedno

Diljem Europe pomažemo našim lokalnim okruženjima i zajednicama. To činimo kroz suradnje koje uključuju sponzorstvo, donacije i obrazovanje. Naši korporativni programi nisu nam jedina pomoć u tome – i svoje zaposlenike potičemo da odvoje nešto vremena i pomognu učiniti svoje zemlje čišćima, sigurnijima i ekološki prihvatljivijim mjestima. Zajedničkim radom svih nas stvaramo snažnu silu promjene.

Nova rješenja za održivi svijet

Naš pristup održivosti ima tri aspekta: korištenje inovativnih tehnologija za rješavanje izazova s kojima se suočava društvo, rješavanje pitanja zaštite okoliša učinkovitijim korištenjem resursa i manjim ugljičnim otiskom te jačanje temelja naše korporativne društvene odgovornosti održavanjem raznolikosti radne snage i opskrbnog lanca pomoću visokih etičkih standarda. Aktivno tražimo održiva rješenja u svim područjima poslovanja.