Nikon Imaging | Hrvatska | Europa

Priče koje treba ispričati

Svijet je pun priča koje treba ispričati. Priča kojih se klonimo. Priča zbog kojih nam je neugodno ili koje dovode u pitanje naš pogled na svijet. Udružili smo se s fotografima NOOR-a kako bismo te priče iznijeli na javu.

Kad vidimo snažnu vizualnu priču, ne možemo je više izbjegavati. Ne možemo ne vidjeti ljudsku patnju ili klimatsku promjenu ili potrebu za održivijim pristupom. A kada nešto ne možemo ignorirati, prisiljeni smo djelovati. Zato su to priče koje treba ispričati.

ANDREA BRUCE – „NEUGODNA RIJEČ: HIGIJENA”

„Higijena i obavljanje nužde na otvorenom su, naravno, osjetljiva pitanja. To su stvari o kojima većina ljudi ne želi govoriti, a kamoli dopustiti da ih netko dokumentira. To je razlog zašto je taj problem tako velik. Nitko ne govori o tome.”

YURI KOZYREV – „EUROPSKA KRIZA USLIJED MASOVNE MIGRACIJE”

„Izvješćivanjem o izbjegličkoj krizi, novinari pomažu migrantima dati identitet. Pomažemo ukloniti percepciju da su mase ‘neimenovana prijetnja’ na obalama Europe.”

FRANCESCO ZIZOLA – „KAO DA SMO TUNE”

„Projektom „Kao da smo tune” želio sam oblikovati priču koja pruža kompleksnu viziju drevnog i održivog načina lova na tune. Zanima me metafora vječnog sukoba između čovjeka i prirode – promišljanje o oholosti čovjeka.”