11-07-2017

Brži. Oštriji. Bolji. Novi telefotografski zum AF-P NIKKOR 70 – 300 mm ED VR.

Amsterdam, Nizozemska, 11. srpnja 2017.: Fotografima koji se bave sportskom fotografijom, snimanjem životinjskog svijeta ili putovanja Nikon osigurava priliku za bolje telefotografske snimke iz ruke s novim zumom AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR. Brži AF i način rada SPORT VR precizno prate zbivanja bez narušavanja oštrine slike. Lakšu konstrukciju otpornu na vremenske uvjete možete ponijeti bilo kamo.

Od izraza na licu pobjednika do ptica u letu, najnovija verzija ovog telefotografskog zuma za puni kadar snima iznimne fotografije i videozapise. Kao jedan od objektiva AF-P NIKKOR, može se pohvaliti Nikonovim koračnim motorićem, koji fokusira objekte iznimno brzo i tiho. Smanjenje vibracija (VR) sada je brže, tiše i učinkovitije. Ovaj objektiv može se pohvaliti i načinom rada SPORT VR, koji je preuzet s Nikonovih profesionalnih objektiva. Način rada SPORT VR, omiljen među fotografima koji snimaju akciju, omogućuje pouzdano praćenje objekata koji se brzo kreću – čak i kada se kreću nepredvidljivo. Dodatne značajke preuzete s Nikonovih profesionalnih objektiva obuhvaćaju elektromagnetsku dijafragmu, koja jamči precizne ekspozicije tijekom velikih brzina kadra. Kao i prekidače načina fokusa A/M i M/A, koji omogućuju reguliranje prebacivanja na ručni fokus jednostavnim okretanjem prstena za fokusiranje. Kao omiljeni način rada u sportskoj fotografiji, način M/A omogućuje prebacivanje bez gotovo ikakvog kašnjenja. Način fokusiranja A/M manje je osjetljiv kako bi se spriječilo slučajno prebacivanje u ručni način rada.

Dirk Jasper, voditelj marketinga proizvoda za Nikon Europe, kaže: „Novi objektiv AF-P 70 – 300 mm otvara niz mogućnosti za telefotografsko snimanje iz ruke. Nikon je poznat po ugradnji dokazane profesionalne tehnologije u objektive s pristupačnijom cijenom, a ovaj novi objektiv sa zumom najnoviji je među onima koji su to iskoristili. Profesionalne značajke kao što su SPORT VR i odabir ručnog fokusiranja M/A mnogo će značiti fotografima koji snimaju u zahtjevnim uvjetima.”

Važna nadogradnja – nove značajke objektiva AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Veća fleksibilnost: ovaj telefotografski zum 70 – 300 mm (105 – 450 mm ako se upotrebljava s Nikonovim SLR fotoaparatom DX-formata) sada se može pohvaliti minimalnom fokalnom udaljenošću od 1,2 m u cijelom rasponu zuma i maksimalnim omjerom reprodukcije od 0,25x.
Koračni motorić AF-P: za iznimno brzo i tiho automatsko fokusiranje. Omogućuje snimanje videosnimaka gotovo bez šuma mehanizma.
Napredno smanjenje vibracija (VR): omogućuje snimanje pri brzinama okidača koje su do 4,5 stupnja sporije nego što je inače moguće.¹
Način rada SPORT VR: daje stabilniju sliku u tražilu, što je korisno za snimanje izuzetno dinamičnih prizora, kao i pri panoramskom pomaku.
Konstrukcija otporna na vremenske uvjete: svi pokretni dijelovi cijevi objektiva zabrtvljeni su radi zaštite od prašine i kapljica vode.
Elektromagnetska dijafragma s devet listova: pruža dosljednu automatsku regulaciju ekspozicije čak i tijekom brzog snimanja više snimaka odjednom. Zaobljeni listovi dijafragme omogućuju prirodan efekt zamućenja.
Vrhunska regulacija: prekidači načina fokusa A/M i M/A. Prsten za fokusiranje i prsten zuma izvana su hrapavi kako bi se mogli čvrsto držati.

¹ Temeljeno na CIPA standardima.