14-01-2016

PREDSTAVLJAMO NOVI COOLPIX A100 I A10: JEDNOSTAVNO FOTOGRAFIRANJE KVALITETNIH SLIKA SA STILOM

Amsterdam, Nizozemska, 14. siječnja 2016.: Nikon je svoju liniju kompaktnih fotoaparata COOLPIX obogatio s dva nova, jednostavna aparata – COOLPIX A100 s 20,1 megapiksela, fotoaparat tankog i modernog dizajna koji možete nositi bilo kamo i COOLPIX A10 sa 16,1 megapiksela koji ima dršku za lako držanje i raspored gumba za jednostavno rukovanje, što fotografiranje čini zabavnim.

COOLPIX A100 teži svega 119 g uključujući bateriju i SD karticu te je toliko lagan da ćete jedva osjetiti da ga nosite u džepu ili u torbi, a ima niz značajki koje olakšavaju snimanje. Ne samo da objektiv NIKKOR s optičkim zumom od 5x (proširiv do 10x Dynamic Fine Zoom¹) snima predivne krupne planove obitelji i prijatelja, već se mogu dodati posebni efekti i brzi efekti za jedinstven izgled. Automatski birač scene automatski odabire najprikladniji način nakon pronalaska objekta i određivanja uvjeta snimanja. HD videozapisi mogu se snimati dodirom gumba, dok smanjenje zamućenja u pokretu održava slike oštrima i jasnima.

AF s pronalaskom cilja fotoaparatu omogućuje da predvidi i odmah fokusira primarni objekt, bilo da se radi o čovjeku ili malom predmetu. U glamuroznom retuširanju, pomoću dvanaest efekata retuširanja, nakon snimanja možete dodati šminku uz opcije sjenila za oči, maskare ili pudera ili prikriti podočnjake. Dug vijek trajanja baterije od 250 slika ili sat vremena snimanja videozapisa omogućuje vam snimanje bez prestanka, a CCD senzor slike od 20,1 megapiksela izrađuje slike visoke razlučivosti koje sjajno izgledaju kad se povećaju. Nikon COOLPIX A100 dostupan je u nizu modernih boja te na jednostavan način snima trenutke za sjećanje.

Fotoaparat COOLPIX A10 dizajniran je tako da korisnicima omogući lako rukovanje. Objektiv NIKKOR s optičkim zumom od 5x (26 – 130 mm ekvivalent u formatu od 35 mm) je prilagodljiv i može fotografirati izraze lica u krupnom planu, ali i široke grupne snimke. Jasan LCD monitor od 6,7 cm/2,7 inča omogućuje jednostavno kadriranje snimaka, a automatski birač scene automatski bira najbolji način snimanja scene za sve situacije. Prebacivanje sa fotografiranja na snimanje HD videozapisa je lako pomoću namjenskog gumba za snimanje videozapisa, a smanjenje zamućenja pokreta smanjuje podrhtavanje fotoaparata i omogućuje snimanje besprijekornih videozapisa i oštrijih fotografija.

Slike se mogu poboljšati prije snimanja brojnim posebnim efektima, a odmah poslije snimanja mogu se dodati i brzi efekti na samom fotoaparatu. Vremensko brojilo za osmijeh snima nakon što prepozna da se objekt osmjehuje, a funkcija treptanja prikazuje poruku upozorenja ako prepozna da je objekt trepnuo. Efekt smekšavanja kože ima poboljšano otkrivanje lica i povećanu regulaciju ekspozicije za ten pa objekti na portretima uvijek izgledaju besprijekorno.

Prilikom predstavljanja ovih jednostavnih i modernih novih fotoaparata, Ines Bernardes, voditeljica razvoja proizvoda za COOLPIX u tvrtki Nikon Europe, izjavila je: „COOLPIX A100 savršeno će se uklopiti u vaš životni stil ako vam je potreban fotoaparat za svakodnevnu upotrebu koji je dovoljno mali da stane u džep ili torbu, a koji može bilježiti životne trenutke kod kuće ili u inozemstvu i izraditi kristalno jasne slike. Fotoaparat COOLPIX A10 ima dodatnu dršku za lako držanje koja naglašava sam dizajn, ali i učinkovito smanjuje zamućenje koje nastaje uslijed pomicanja fotoaparata tijekom fotografiranja. AA baterija omogućava fotografiranje na bilo kojem mjestu.”

¹Povećanje Dynamic Fine Zoom računa se od maksimalnog širokokutnog položaja optičkog zuma.