06-10-2016

Nikon predstavlja nove laserske daljinomjere za golf, COOLSHOT 80i VR/COOLSHOT 80 VR

Amsterdam, Nizozemska, 6. listopada 2016.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje početak prodaje laserskih daljinomjera COOLSHOT 80i VR i COOLSHOT 80 VR — inovativnih modela laserskih daljinomjera s optičkom funkcijom VR (smanjenje vibracija).

Zahvaljujući Nikonovom sustavu smanjenja vibracija, vibracije na slici u tražilu, uzrokovane pokretima ruke (sinusni valovi), smanjene su na oko 1/5 ili manje (temeljeno na Nikonovim mjernim standardima). Uz stabilan objekt u tražilu lako je ciljati metu. Ova tehnologija uvelike olakšava mjerenje udaljenosti i smanjuje pogreške, na primjer kad laserska zraka ne pogađa metu ili mjerenje udaljenosti do pogrešne mete.

Oba modela imaju način Prioriteta najbližeg cilja, koji je savršen za mjerenje udaljenosti do zastavice na greenu kada u pozadini ima drveća. Usto, nova tehnologija LOCKED ON znači da se u tražilu prikazuje znak LOCKED ON, koji vas obavještava da se prikazuje udaljenost do najbližeg cilja, što znači da igrači golfa mogu biti sigurni da imaju točnu udaljenost do zastavice.

COOLSHOT 80 VR namijenjen je isključivo za mjerenje stvarne udaljenosti, dok COOLSHOT 80i VR ima tehnologiju ID koja prikazuje udaljenost prilagođenu putanji pada (Vodoravna udaljenost ± visina), što ga čini idealnim za uporabu na brežuljkastim terenima za golf.

I COOLSHOT 80i VR i COOLSHOT 80 VR imaju visoko kvalitetno tražilo s višeslojnim premazom i povećanjem od 6x za svijetle i oštre slike, uz prikazivanje rezultata mjerenja u samo 0,5 sekundi zahvaljujući Nikonovom originalnom algoritmu za obradu podataka, HYPER READ. Kompaktni dizajn osigurava lako nošenje i ugodno držanje, dok konstrukcija otporna na vodu i zamagljivanje (plus odjeljak za bateriju otporan na kišu) znači da su spremni za uporabu bez obzira na vremenske uvjete pa se možete usredotočiti na svoju igru uz mjerenje bez stresa.