06-10-2016

Nikon predstavlja laserski daljinomjer MONARCH 7i VR

Amsterdam, Nizozemska, 6. listopada 2016.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje početak prodaje Nikonovog laserskog daljinomjera MONARCH 7i VR — inovativnog modela s optičkim smanjenjem vibracija.

MONARCH 7i VR učinkovito smanjuje vibracije slike u tražilu uzrokovane pokretima ruke (sinusni valovi) na oko 1/5 ili manje, temeljeno na Nikonovim mjernim strandardima. Slika u tražilu ostaje stabilna, što bitno olakšava ciljanje mete. Mogućnost mjerenja velikih udaljenosti do najviše 915 metara stvarne udaljenosti zajedno s tehnologijom VR (smanjenje vibracija) osigurava brzo i jednostavno mjerenje još udaljenijih i manjih objekata.

Laserski daljinomjer MONARCH 7i VR ima i visoko kvalitetno tražilo s višeslojnim premazom i povećanjem od 6x te omogućuje svijetle i jasne slike. Tehnologija ID prikazuje vodoravnu udaljenost, dok Nikonov originalni algoritam za obradu podataka — HYPER READ — omogućuje prikaz rezultata u samo 0,5 sekundi bez obzira na udaljenost od mete.

Laserski daljinomjer MONARCH 7i VR ima kompaktno, jednostavno i praktično kućište, a ipak osigurava vrhunske optičke i mjerne performanse. Udaljenosti do mete mjere se točno i brzo u situacijama kada je svaka sekunda važna što ga čini savršenim pratiteljem za aktivnosti na otvorenom. Zahvaljujući konstrukciji otpornoj na vodu i zamagljivanje (odjeljak za bateriju otporan je na kišu), laserski daljinomjer MONARCH 7i VR spreman je za uporabu u svim zahtjevnim uvjetima.