10-11-2016

Potaknite svoj kreativni duh potpuno novim i stalno povezanim D5600

Amsterdam, Nizozemska, 10. studenog 2016.: Nikon liniji fotoaparata kompatibilnih s aplikacijom SnapBridge dodaje D5600, nadahnjujući D-SLR fotoaparat DX formata za ljude koji žele istraživati kreativan svijet fotografije. Bilo da se radi o igri sjena kad je sunce visoko ili o videozapisu snimanom iz intrigantnog kuta, novi Nikon D5600 fotoaparat je koji budi nove ideje.

Kvaliteta slike najveća je vrijednost, a veliki senzor slike fotoaparata D5600 DX formata od 24,2 megapiksela precizno snima fine teksture i daje fotografije i videozapise s vrhunski oštrim detaljima. ISO raspon od 100 – 25.600, kao i proširena ISO osjetljivost od 6400 u načinu rada Noćni krajolik, jamče jednostavno snalaženje u prizorima sa slabim osvjetljenjem i situacijama u kojima je osvjetljenje problematično. Zahvaljujući Nikonovoj aplikaciji SnapBridge korisnici mogu automatski sinkronizirati fotografije na pametni uređaj dok ih snimaju, a potom svoje nadahnjujuće uratke istoga trenutka podijeliti. Na fotoaparatu D5600 aplikacija SnapBridge omogućuje i upotrebu povezanog pametnog uređaja za snimanje na daljinu putem mogućnosti Wi-Fi® povezivanja ugrađene u fotoaparat¹. Za vrijeme snimanja putem tražila poboljšana dodirna Fn funkcija pruža intuitivnu alternativu upotrebi kotačića odabira naredbe ili višenamjenske tipke: fotografi sada mogu upravljati automatskom osjetljivošću, kao i odabirati fokusnu točku ili podešavati druge važne postavke putem velikog dodirnog zaslona. A traka za pomicanje s jedne slike na drugu, preuzeta s Nikonovih profesionalnih fotoaparata D5 i D500, omogućuje brzo kretanje kroz slike u načinu reprodukcije. Za snimatelje videozapisa nova funkcija Videozapis s vremenskim odmakom (preuzeta od Nikonovih najsuvremenijih D-SLR fotoaparata) pojednostavljuje pretvaranje sporih prizora u brze dramatične sekvence.

Jordi Brinkman, direktor proizvoda za Nikon Europe, kaže: „Novi D5600 savršen je za one koji snimaju pametnim telefonima, a žele poboljšati svoje fotografske vještine i podijeliti svoju kreativnost s drugima. Osjetljiv dodirni zaslon s promjenjivim nagibom i optičko tražilo daju vam potpunu slobodu za snimanje svijeta iz vlastite perspektive. Zbog Nikonove moćne tehnologije slike svaku fotografiju vrijedi podijeliti, a aplikacija SnapBridge to vam olakšava.”

Kratak pregled ključnih značajki

– Nikonova D-SLR kvaliteta slike: veliki senzor DX formata od 24,2 megapiksela, širok ISO raspon od 100 – 25.600 i sustav za obradu slike EXPEED 4 zajedno daju izvanredne slike i nevjerojatne pojedinosti – čak i pri slabom osvjetljenju.
– SnapBridge: upotrebljava energetski učinkovitu tehnologiju Bluetooth® low energy² kako bi D5600 mogao imati stalnu i energetski nezahtjevnu vezu s pametnim telefonom ili tabletnim uređajem. Sinkronizirajte i dijelite slike D-SLR kvalitete dok ste u pokretu putem veze Bluetooth. Jednostavno prenosite videozapise ili snimajte na daljinu pametnim uređajem putem mogućnosti Wi-Fi povezivanja ugrađene u fotoaparat.
– Dodirni zaslon s promjenjivim nagibom: veliki LCD od 8,1 cm (3,2 inča) sa širokim kutom prikaza i razlučivošću od 1037 tisuća točaka.
– Optičko tražilo: oko 95 % pokrivenosti kadra s uvećanjem od oko 0,82x
– AF preciznost: neka vam ništa ne promakne zahvaljujući iznimno izoštrenom sustavu automatskog fokusiranja u 39 točaka s devet kombiniranih senzora u središtu i neprekidnom snimanju do 5 fps.
– Videozapisi koje vrijedi podijeliti: snimajte besprijekorne videoisječke pune HD razlučivosti pri brzinama kadra do 50p/60p.
– Spreman za put: kućište teži samo 415 g (otprilike)³ te se odlikuje dubokim drškom koji omogućuje čvrsto i iznimno ugodno držanje.
– Proširivi sustav: kompatibilan s velikim rasponom objektiva NIKKOR i Nikonovim bljeskalicama Speedlight, kao i stereomikrofonom ME-1 i bežičnim mikrofonom ME-W1.
– Kompleti: D5600 se isporučuje uz više mogućih kompleta. Iznimno svestrani komplet s dva objektiva VR sa zumom izvrstan je za sve vrste fotografija, od snimanja putovanja do snimki događaja u daljini. Sadrži fotoaparat D5600, širokokutan objektiv AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR sa zumom i telefotografski objektiv AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR sa zumom. Objektivi AF-P NIKKOR sjajan su izbor za snimatelje videozapisa jer ti objektivi fokusiraju brzo i tiho, omogućujući besprijekorne videosnimke i rade gotovo bez šuma.

¹ Wi-Fi® registrirani je zaštitni znak međunarodne organizacije Wi-Fi Alliance.
² Oznaka imena i logotipi Bluetooth® registrirani su žigovi u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc. i tvrtka Nikon i njezine podružnice koriste ih pod licencom.
³ Bez baterije/SD kartice