15-02-2017

Nikonovi proizvodi osvojili su nagradu „iF Design Award 2017”

Amsterdam, Nizozemska, 15. veljače 2017. Tvrtka Nikon i tvrtka koja posluje prema metodi udjela Nikon-Trimble Co., Ltd.* sa zadovoljstvom objavljuju da je pet njihovih proizvoda osvojilo nagradu „iF Design Award 2017” u kategoriji tih proizvoda.

Proizvodi koji su osvojili nagrade su:

Digitalni SLR fotoaparat – Nikon D5

Fotoaparat D5 Nikonov je najnoviji vodeći model koji je prikladan za fotografiranje raznih scena i objekata uz vrhunsko, brzo kontinuirano snimanje i performanse visoke osjetljivosti. Obje strane pentaprizme pojednostavljene su da bi ispunile zahtjeve profesionalnog alata, a ukupni dizajn fotoaparat čini čvršćim i bržim.

Digitalni SLR fotoaparat – Nikon D500

Poluprofesionalni model D500 ima isti sustav AF-a s 153 točke, kao i vodeći model D5. Njegov APS-C senzor ima vrhunsku okretnost, uz brzo kontinuirano snimanje od pribl. 10 fps-a i telefotografski efekt kad je uparen s FX objektivom. Model D500 izraz je inovacije i osjećaja kretanja uz malu pentaprizmu (bez bljeskalice) koja se sužava s prednje strane te usmjerava prema objektu, što je glavna tema u dizajnu serije Nikon D.

Akcijska kamera – KeyMission 360

Nikonova prva akcijska kamera KeyMission 360 nosiva je akcijska kamera opremljena prednjim i stražnjim senzorom slike, kao i dvama objektivima NIKKOR, što omogućuje snimanje iznimno realističnih videozapisa od 360 stupnjeva u 4K UHD razlučivosti. Vodonepropustan je do dubine od 30 m, otporan na udarce i na smrzavanje te ne propušta prašinu.

Invertni mikroskop za istraživanja – ECLIPSE Ti2

Ovo je vodeći model serije invertnih mikroskopa za upotrebu u biologiji, medicini i farmaceutskoj industriji.

Ovaj mikroskop odgovara nizu potreba u istraživanjima, uz značajke koje omogućuju naprednu primjenu i poboljšanu funkcionalnost/stabilnost/fleksibilnost.

Rješenje za digitalnu fotografiju – Nivo-i

Nivo-i prvi je dio opreme za mjerenje za rješenja digitalne fotografije koji može pribaviti digitalne slike i precizne podatke o pozicioniranju istovremeno.

Njegova primjena je široka, od upravljanja infrastrukturom do sprječavanja katastrofe, a uključuje i otkrivanje i ispitivanje pukotina na betonskim mostovima, nadgledanje odrona zemlje i nadzor ispravljanja čeličnih okvira.

Nagrade „iF Design Awards” prestižne su nagrade za dizajn na globalnoj razini koje se dodjeljuju od 1953. godine, a sponzorira ih organizacija iF International Forum Design GmbH. Nagrade se dodjeljuju u nekoliko disciplina, uključujući proizvode, komunikaciju i pakiranje. Ove godine poznati stručnjaci ocijenili su preko 5500 prijava iz 59 zemalja.

* Nikon-Trimble Co., Ltd. zajednički je pothvat tvrtki Nikon i Trimble Inc. sa sjedištem u SAD-u za pružanje visokopreciznih geodetskih rješenja koja poboljšavaju proizvodnju