03-04-2017

Nikon najavljuje prigodne modele za svoju 100. obljetnicu

Amsterdam, Nizozemska, 3. travnja 2017.: Nikon sa zadovoljstvom predstavlja ponudu jubilarnih modela i artikala kojima će proslaviti svoju 100. obljetnicu 25. srpnja 2017. godine.

Od samog svojeg osnutka kao tvrtke Nippon Kogaku K.K. 1917. godine, Nikon oduvijek nudi svijetu jedinstvene proizvode koji pomiču granice optičke i precizne tehnologije. Jubilarna ponuda proizvoda, koju odlikuju logotip za 100. obljetnicu te posebna završna obrada i detalji, obuhvaća dva Nikonova vodeća digitalna SLR fotoaparata, vrhunski NIKKOR objektiv iz serije objektiva s maksimalnim otvorom blende od f/2,8 i poseban komplet od tri NIKKOR objektiva, kao i jubilarna izdanja triju dvogleda.

Dostupna će biti i posebna kolekcija prigodnih artikala, a dodatne pojedinosti možete pronaći na našem web-mjestu za 100. obljetnicu http://www.nikon.com/100th/.

Izdanje fotoaparata D5 za 100. obljetnicu

D5 je Nikonov vodeći digitalni SLR fotoaparat. Ovo izdanje koje utjelovljuje cjelokupni razvoj vodećeg modela ima završni tamnosivi metalik sloj i žig koji označava Nikonov doprinos u proučavanju i istraživanju svemira. Uključena je i prigodna brošura sa svim pojedinostima.

Izdanje fotoaparata D500 za 100. obljetnicu

Uz sivi metalik završni sloj i prigodni logotip ovaj fotoaparat u izdanju za 100. obljetnicu objedinjuje eleganciju i fotografsku izvrsnost. Opremljen je ekskluzivnim metalnim kućištem s logotipom i serijskim brojem, a uključuje i specijalni poklopac kućišta i kožni remen s ugraviranim logotipom.

Izdanje objektiva NIKKOR 70-200E za 100. obljetnicu

Ovo jubilarno izdanje objektiva AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR opremljeno je zasebnim elementima od stakla koji sačinjavaju njegov unutarnji mehanizam, kao i posebnim stalkom i kućištem koji daju pravi osjećaj na koji način ovaj objektiv postiže svoju karakterističnu sliku.

Komplet NIKKOR Triple F2.8 Zoom Lens Set u izdanju za 100. obljetnicu

NIKKOR objektivi postali su sinonim za Nikonove optičke tehnologije. Ovaj jubilarni komplet obuhvaća tri zum objektiva s maksimalnim otvorom blende od f/2,8 koji ime NIKKOR predstavljaju u najboljem svjetlu, a to su širokokutni objektiv AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, normalni objektiv AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR i telefotografski objektiv AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR. Na sva je tri objektiva ugraviran isti prigodni serijski broj.

Izdanja dvogleda WX 7×50 IF i WX 10×50 IF za 100. obljetnicu

Na ovim je izdanjima nove WX serije dvogleda (WX 7×50 IF, WX 10×50 IF) s ultra širokim vidnim poljem utisnut ekskluzivni serijski broj na gornjoj strani srednje osovine, a prigodni logotip utisnut je s donje strane srednje osovine dvogleda, kao i na ekskluzivnom kožnom remenu za WX koji se dodatno isporučuje uz uobičajeni remen. Njihov ukupan broj bit će ograničen na stotinu primjeraka (kombinirano 7×50 i 10×50).

Izdanje dvogleda 8×30 E II za 100. obljetnicu

Ovo je prigodno izdanje Nikona 8×30E II, dvogleda konvencionalnog i klasičnog dizajna koji je od svojeg objavljivanja već generacijama omiljen kod korisnika. Ovo izdanje odlikuje prigodni logotip i ekskluzivni metalik sivi završni sloj. Uz njega se isporučuje i poseban remen i korice.

Prigodni artikli za 100. obljetnicu

Kristalna reprodukcija za Nikon Model I za 100. obljetnicu Nikona

Prekrasna kristalna reprodukcija prvog Nikonova fotoaparata od 35 mm iz 1948., reprezentativnog Modela I, koju je izradio vodeći svjetski proizvođač kristala Swarovski*.

Zbirka značaka za 100. obljetnicu Nikona

Ova zbirka značaka predstavlja replike Nikonovih povijesno najvažnijih i najpopularnijih proizvoda, kao i logotip tvrtke, tijekom proteklog stoljeća.

Minijatura fotoaparata Nikon F za 100. obljetnicu Nikona

Ovo je vjerna, dvostruko manja reprodukcija povijesnog Nikona F, Nikonova prvog vodećeg modela i fotoaparata koji je postavio standard za refleksne fotoaparate s jednim objektivom širom svijeta.

Vrhunski remen za fotoaparat za 100. obljetnicu Nikona

Remen je u potpunosti izrađen od najbolje talijanske kože koja s upotrebom i vremenom postaje sve bolja.

Više informacija bit će dostupno u lipnju.
Dodatne pojedinosti možete pronaći na našem posebnom web-mjestu za 100. obljetnicu.

*Swarovski je zaštitni ili registrirani zaštitni znak tvrtke Swarovski AG.

Specifikacije, oblikovanje, naziv proizvoda i priložena dodatna oprema mogu se razlikovati, ovisno o državi ili području. Specifikacije i oprema podložni su promjenama bez obavijesti i obaveza od strane proizvođača.