25-07-2017

Nikon slavi 100. rođendan uz seriju ekskluzivnog rođendanskog sadržaja

Amsterdam, Nizozemska, 25. srpnja 2017. – Nikon predstavlja seriju ekskluzivnog sadržaja povodom proslave 100. rođendana 25. srpnja 2017. godine. Serija će na Nikonovom Rođendanskom web-mjestu izlaziti tijekom ljeta i sastojati se od legendarnih slika, priča i savjeta od fotografa širom svijeta koji su pomogli u oblikovanju stoljeća mašte i bogate povijesti robne marke. Ponudit će i virtualni obilazak Nikonova muzeja u Tokiju iza kulisa.

Od samog svojeg osnutka kao tvrtke Nippon Kogaku K.K. 1917. godine Nikon oduvijek nudi svijetu jedinstvene proizvode i stručnost koji pomiču granice optičke i precizne tehnologije. Od uvida u djelatnost do Nikonovih slavnih sljedbenika, sadržaj je dizajniran tako da nastavi inspirirati kako fotografe, tako i obožavatelje.

Serija sadržaja izaći će u pet glavnih kategorija:

100 godina ispunjenih pričama

Tijekom proteklih 100 godina Nikon je bio jedan od predvodnika transformiranja svijeta slike. Od legendarnih prekretnica, predstavljanja fotoaparata i inovativnih proizvoda do individualne inspiracije profesionalnih fotografa, amatera i obožavatelja, Nikon dijeli neke od najvažnijih, najosobnijih i najljepših priča iz cijele Europe i svijeta.

Nikonov virtualni muzej

Kako bi predstavio Nikonovo naslijeđe i pokazao gdje je sve počelo, Nikon je stvorio 360-stupanjski virtualni obilazak svojeg svjetski poznatog muzeja u Tokiju. Ulaskom u Nikonov svijet gledatelji će steći uvid u Nikonove tehnologije, proizvode i ključne prekretnice u njegovoj povijesti – uključujući to kako je Nikon pomogao bioznanosti, medicini, pa čak i proučavanju svemira.

Icons with Nikons

Nikonove fotoaparate i objektive koriste ljudi svih struka i društvenog statusa. Ova serija fotografija prikazuje slavne osobe iz svijeta glazbe, TV-a i filma te sporta s Nikonom u ruci.

100 godina pomaganja

Nikon još od 1917. godine podržava fotografe u odabranoj disciplini dijeljenjem spoznaja i uvida kako bi pomaknuo granice mogućeg, a ujedno i usmjeravao amatere i obožavatelje. Kako bi to obilježio, Nikon je, uz uvide odabranih fotografa iz globalne baze te robne marke, objedinio svoje najbolje savjete iz stoljeća stručnog iskustva.

#LookBackAtNikon

Nikon pokreće i natjecanje na Instagramu za Nikonove obožavatelje i entuzijaste u cijeloj Europi, s biranim nagradama, uključujući Nikonove fotoaparate. Natjecanje pred sudionike stavlja izazov snimanja fotografije koja je odraz njih samih, kao i Nikonovog fotoaparata. Sudionici koji snime najbolji selfie pred zrcalom, staklom, lokvom ili na drugi inovativan način imat će prilike osvojiti niz nagrada, uključujući Nikon D500 ili D7500. Da biste saznali više, pratite @NikonEurope na Instagramu.

Regionalni natječaj @JaSamNikon

Pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju da svoje najbolje radove pošalju na regionalni natječaj „Ja sam Nikon“ te da budu sudionici velike izložbe. U skladu sa stogodišnjom obljetnicom izložba će predstaviti 100 odabranih fotografija, a najbolja fotografija bit će nagrađena Nikon D-SLR fotoaparatom.

Jedini uvjet za sudjelovanje na natječaju je da sudionik natječaja spremi originalni File Info (u koji je neophodno upisati i ime i prezime autora) te da veličina fotografije bude najmanje 3500 piksela po dužoj stranici. Žiri čine: iz Srbije Nikon ambasador Milan Živković, iz Hrvatske fotograf Mišo Lišanin, iz Bosne i Hercegovine fotograf Siniša Tomić i iz Makedonije fotograf Vladimir Arsovski. Fotografije slati na adresu: jasam100@refot.com

Da biste saznali više o Nikonovom 100. rođendanu i pristupili rođendanskom sadržaju, posjetite Rođendansko web-mjesto.