09-01-2018

NIKON NUDI SVESTRANOST TELEFOTOGRAFIJE ZA PROFESIONALNE FOTOGRAFE SPORTSKIH DOGAĐANJA I DIVLJIH ŽIVOTINJA

Amsterdam, Nizozemska, 9. siječnja 2018.: Nikon predstavlja AF-S NIKKOR 180 – 400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, prvi telefotografski objektiv u seriji NIKKOR koji sadržava ugrađeni telekonverter 1,4x. Oštar i stabilan u svakom trenutku, ovaj objektiv sa zumom omogućuje domet od 560 mm točno u trenutku kada krene akcija.

Od stadiona pa do planinskog krajolika, objektiv AF-S NIKKOR 180 – 400mm f/4E TC1.4 omogućuje vam na terenu iskoristite sve njegove prednosti. Kompaktnost i dobar položaj ručice osigurava jednostavno, praktično uključivanje telekonvertera. Fotografi mogu produljiti raspon žarišne duljine od 180 – 400 mm (f/4) na 560 mm (f/5,6) bez prilagođavanja držanja fotoaparata i skidanja oka s tražila. Napredni optički dizajn omogućuje fotografima povećanje dometa bez potrebe za žrtvovanjem oštrine slike. Nikonovo smanjenje vibracija (VR) daje vam prednost od četiri stupnja, čak i uz aktivirani telekonverter. SPORT VR pouzdano prati objekte koji se brzo kreću, a napredno automatsko fokusiranje ostvaruje vrhunske performanse pronalaženja objekta. Kako bi se ostvarile dodatne ergonomske prednosti, prstenima za fokusiranje i zumiranje zamijenjen je položaj radi uravnoteženijeg rukovanja, a uz element objektiva od fluorita težina ostaje niska.

Dirk Jasper, voditelj marketinga proizvoda za Nikon Europe, kaže: „Ovaj telefotografski objektiv stvoren je da zadovolji zahtjeve profesionalnih fotografa sportskih događanja i divljih životinja koji su spremni na sve samo da bi uhvatili pravu fotografiju. Zahvaljujući napretku ostvarenom u području optičke tehnologije danas možemo ponuditi veću svestranost i dulji domet bez potrebe za žrtvovanjem težine i performansi. Više nećete morati mijenjati objektiv tako često i zbog toga nećete više propuštati toliko prilika za fotografiju na terenu.”

Kratak pregled ključnih značajki

– Ugrađeni 1,4x telekonverter: raspon žarišne duljine od 180 – 400 mm (f/4) produljuje se na 560 mm (f/5,6).
– Izoštren na bilo kojoj udaljenosti: iskorištava prednost oštrine od ruba do ruba u čitavom rasponu zuma, čak i pri snimanju s potpuno otvorenom blendom.
– Stabilan pri svakoj brzini: smanjenje vibracije (VR) omogućuje snimanje pri brzinama okidača do četiri stupnjeva sporijima no što je to inače moguće.¹ SPORT VR pouzdano prati objekte koji se brzo kreću.
– Uvijek na visini zadatka: napredno AF praćenje drži korak s objektima koji se brzo kreću. Elektromagnetska dijafragma jamči precizne ekspozicije tijekom velikih brzina kadra.
– Spreman za teren: svi pokretni dijelovi cijevi objektiva zabrtvljeni su radi zaštite od svih vremenskih uvjeta. Premaz od fluora aktivno odbija vodu, prašinu i prljavštinu bez da utječe na kvalitetu slike.

¹ Temeljeno na CIPA standardima