02-06-2021

Nikon proširuje svoj asortiman objektiva sa Z-postoljem razvijanjem objektiva NIKKOR Z 28mm f/2.8 i NIKKOR Z 40mm f/2

Amsterdam, Nizozemska, 2. lipnja 2021.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj objektiva NIKKOR Z 28mm f/2.8 i NIKKOR Z 40mm f/2. Novi kompaktni i lagani fiksni objektivi izrađeni su za bezrcalne aparate punog kadra (Nikonovog FX formata), za koje je prilagođeno Nikonovo Z-postolje. Objektivi bi se trebali pojaviti u prodaji 2021. godine.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 28mm f/2.8 razvija se kao širokokutni fiksni objektiv, savršen za svakodnevne snimke. Za razliku od njega, NIKKOR Z 40mm f/2 dizajnira se kao standardan fiksni objektiv koji će korisnicima omogućiti da se u izražavanju slikom jednostavno koriste efektom zamućenja. Niz korisnika, uključujući one koji su se tek počeli služiti bezrcalnim aparatima, moći će jednostavno upotrebljavati oba objektiva u različitim svakodnevnim situacijama.

Nikon će nastaviti istraživati novu dimenziju optičkih performansi istodobno zadovoljavajući potrebe korisnika. To u konačnici pridonosi širem razvoju kulture fotografiranja, s nadom u proširenje mogućnosti za performanse u fotografiji.

* Izgled objektiva mogao bi se razlikovati od ovdje prikazane fotografije.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata i od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.