14-12-2021

Tvrtka Nikon razvija super-telefotografski fiksni objektiv NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S za svoj sustav Z-postolja

Amsterdam, Nizozemska, 14. prosinca, 2021.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj super-telefotografskog fiksnog objektiva NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S za bezrcalne aparate punog kadra (Nikonov FX format), za koje je prilagođeno Nikonovo Z-postolje.

* Izgled stvarnog proizvoda mogao bi se razlikovati od iznad prikazane fotografije.

NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektiv je linije S*, koji pruža moćno renderiranje s izvanrednom razlučivosti i u potpunosti smanjuje razlijevanje boja. Usvajanjem PF (fazne Fresnelove) leće po prvi put na modelu NIKKOR Z dobiveno je kompaktno i lagano kućište, što ga čini izuzetno prenosivim iako je riječ o super-telefotografskom objektivu. Zahvaljujući visokim performansama renderiranja i činjenici da je izuzetno jednostavan za nošenje, objektiv će pouzdano podržati izražavanje brojnih fotografa, od naprednih amatera do profesionalaca.

Nikon će nastaviti istraživati novu dimenziju optičkih performansi istodobno zadovoljavajući potrebe korisnika, doprinoseći razvoju kulture fotografiranja s nadom u proširenje mogućnosti za performanse u fotografiji.

* Linija S je razred objektiva NIKKOR Z koji se odlikuje izvanrednim optičkim performansama, pridržavajući se visokih standarda za načela dizajna i kontrolu kvalitete.

Proširenje linije objektiva NIKKOR Z do 2023.

** Učinkovita žarišna duljina u DX formatu
*** Sadržaj ove linije podložan je promjenama bez obavijesti i obveza proizvođača.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.