17-02-2022

Tvrtka Nikon objavljuje verziju 1.1.0 sustava za daljinsko snimanje NX Field za profesionalne fotografe i agencije

Amsterdam, Nizozemska, 17. veljače 2022.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje da je danas objavljena verzija 1.1.0 za NX Field, sustav za daljinsko snimanje za profesionalne fotografe i informativne i sportske agencije. Ovo ažuriranje omogućuje podršku za bezrcalne aparate punog kadra (Nikonov FX format) Z 7II, Z 6II, Z 7 i Z 6 *. Podrška za Z 9 bit će dodana u budućem ažuriranju firmvera.

Podrška za bezrcalne aparate dodana uz verziju 1.1.0 omogućuje daljinsko upravljanje funkcijom tihog snimanja koja je jedinstvena za bezrcalne aparate. To omogućuje upotrebu udaljenih fotoaparata čak i na mjestima i u situacijama koje zahtijevaju tihi rad, kao što su koncertne dvorane i šahovski turniri. Verzija 1.1.0 također omogućuje podršku za AF za prepoznavanje lica i očiju, funkcije koja je dio Nikonovih bezrcalnih aparata, za pouzdanije fokusiranje lica i očiju objekta tijekom daljinskog snimanja. Također, fokusne točke smještene na velikom području kadra olakšavaju fokusiranje objekata koji su smješteni na rubovima kadra, dajući vam više slobode u komponiranju snimki.

Osim toga, verzija 1.1.0 sustava NX Field dodaje podršku za snimanje s intervalnim vremenskim brojilom s kompatibilnim digitalnim SLR fotoaparatima i bezrcalnim aparatima. Određivanje intervala snimanja i broja snimaka na udaljenom fotoaparatu omogućuje automatsko snimanje, čak i iz daljine.

Tvrtka Nikon nastavit će pružati ažuriranja za sustav NX Field kako bi podržala profesionalne fotografe koji su aktivni na prvoj crti izvještavanja i snimanja ključnih trenutaka.

* Pri korištenju Nikon Field sustava, bežični prijenosnik WT-7 mora biti spojen na navedenim kamerama.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata i od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.