14-04-2022

Nikon razvija hvatište za daljinsko upravljanje MC-N10 za Nikonov sustav Z-postolja

Amsterdam, Nizozemska, 14. travnja 2022.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj hvatišta za daljinsko upravljanje MC-N10 za bezrcalne aparate uz koje se upotrebljava Nikonovo Z-postolje.

Hvatište za daljinsko upravljanje MC-N10 dodatak je koji omogućuje upravljanje Nikonovim bezrcalnim aparatima sa Z-postoljem na daljinu putem žičane veze. Njime se može upravljati raznim funkcijama Nikonovih bezrcalnih aparata, čime se povećava učinkovitost snimanja videozapisa uz malu ekipu i proširuju mogućnosti snimanja videozapisa. Također podržava i fotografiranje.

Nikon će nastaviti doprinositi razvoju kulture snimanja uz nadu da će proširiti mogućnosti izražavanja slikom i za videozapise i za fotografije.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.
Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda, pa do kazališta, golfa i putovanja.
Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.