19-05-2022

NIKONOV TRIJUMF NA DODJELI NAGRADA TIPA WORLD AWARDS 2022. GODINE UZ TRI OSVOJENE NAGRADE

Amsterdam, Nizozemska, 19. svibnja 2022.: Danas tvrtka Nikon s ponosom objavljuje da je na dodjeli nagrada TIPA World Awards (Svjetske nagrade TIPA) za 2022. godinu osvojila tri nagrade u različitim kategorijama. Fotoaparat Nikon Z fc osvojio je nagradu „Best APS-C Camera” (Najbolji APS-C fotoaparat), a fotoaparat Nikon Z 9 osvojio je nagradu u kategoriji „Best Full Frame Professional Camera” (Najbolji profesionalni fotoaparat punog kadra). U kategorijama objektiva, objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S osvojio je nagradu u kategoriji „Best Full Frame Prime Telephoto lens” (Najbolji fiksni telefotografski objektiv punog kadra). Trima različitim nagradama iskazano je priznanje Nikonovoj sposobnosti prilagodbe i razvoja vodećih proizvoda u industriji za sve fotografe, od hobista do profesionalaca.

Žiri natjecanja TIPA pohvalio je fotoaparat Z fc na kombinaciji inovativne tehnologije i klasičnog dizajna koji odražava Nikonovo nasljeđe. Između ostalog, uklanjanje mehaničkog okidača radi povećanja brzine fotoaparata Z 9 impresioniralo je žiri. Objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TV VR S ostvario je uspjeh zbog impresivnih značajki, kao što su ugrađeni telekonverter 1,4x i smanjenje vibracija, koje ga čine idealnim objektivom za svaku vrstu fotografije.

Osvojena nagrada na natjecanju TIPA World Awards još je jedna u nizu nagrada koje je tvrtka Nikon dobila za svoj vodeći bezrcalni aparat, Z 9, uključujući nagradu „Best Camera” (Najbolji fotoaparat) na natjecanju Red Dot (Crvena točka), nagradu Gold Award (Zlatna medalja) na natjecanju DPReview Awards (Nagrade DPReview) i nagradu „Product Award” (Nagrada za proizvod) na natjecanju iF DESIGN AWARD (Nagrada iF za dizajn). Spomenuta priznanja ističu izvanrednu brzinu obrade, tehnologije vođene umjetnom inteligencijom i ergonomski dizajn fotoaparata.Komentari udruženja TIPA za fotoaparat Nikon Z fc, dobitnika nagrade „Best APS-C Camera”

Zamislite kombinaciju klasičnog dizajna i kontrola osmišljenih uz pomoć moderne tehnologije i dobit ćete dobru predodžbu privlačnosti fotoaparata Z fc. Dizajn je sjajna tema za početak razgovora, posebice među iskusnim fotografima koji se dive retroizgledu, a tehnologija je suvremena, što dokazuju senzor CMOS od 20,9 MP, procesor slika EXPEED 6 koji može snimati fotografije pri brzini od 11 fps i UHD 4K videozapise pri 30p te izvorna ISO osjetljivost do 51.200. Uz potpuno artikuliran LCD dodirni zaslon, mogućnosti povezivanja i dijeljenja, kompatibilnost s vanjskim mikrofonima i veliki troinčni LCD monitor s promjenjivim kutom, fotoaparat Z fc savršeno se uklapa u najnovije trendove prijenosa uživo i vlogiranja. Jedan čimbenik koji je posebno oduševio žiri natjecanja TIPA činjenica je da mlađi korisnici čiji su roditelji (ili bake i djedovi!) upotrebljavali Nikon SLR fotoaparat mogu na svoj fotoaparat priključiti starije objektive serije F s prilagodnikom postolja FTZ, čime umjetnost fotografije postaje dijelom obiteljskog nasljeđa.

Komentari udruženja TIPA za fotoaparat Nikon Z 9, dobitnika nagrade „Best Full Frame Professional Camera”

Kombinirajte instinkte i reflekse profesionalnog fotografa s alatima za slike dostupnim na fotoaparatu Nikon Z 9 i dobit ćete kombinaciju koju je teško nadmašiti. Budući da putem složenog senzora CMOS snima fotografije od 45,7 MP, slike su primjerene kvalitete čak i obrezane, što ovaj fotoaparat čini idealnim za snimanje životinjskog svijeta, pejzaža i portreta. Velika promjena u dizajnu za koju su članovi udruženja TIPA pokazali veliko zanimanje uklanjanje je mehaničkog okidača, uslijed čega je ovaj fotoaparat postao vrlo brz te se odlikuje brzinama snimanja do 30 fps u formatu JPEG i 20 fps u formatu RAW, a usto tijekom jednog snimanja više slika može pohraniti u međuspremnik nevjerojatan broj od 1000 slika formata RAW. Širok raspon razlučivosti i brzina kadra, uključujući mogućnost kontinuiranog snimanja 8K/30p videozapisa u trajanju od nešto više od dva sata, čine ga i vrlo iskoristivom videokamerom. Brojna ažuriranja firmvera, kao što je ugrađena mogućnost 12-bitnog snimanja sadržaja od 8K/60 u formatu RAW, nastavljat će pridonositi privlačnosti ovog fotoaparata.

Komentari udruženja TIPA za objektiv NIKKOR Z 400mm F/2.8 TC VR S, dobitnika nagrade „Best Full Frame Prime Telephoto Lens”

Kada su članovi udruženja TIPA proučili polje fiksnih telefotografskih objektiva namijenjenih profesionalnim sportskim fotografima, fotografima koji snimaju životinjski svijet i svim onima koji žele iskoristiti prednosti brzog telefotografskog snimanja uz smanjene vibracije, objektiv NIKKOR Z 400 mm bio je jasan izbor, posebno kada su uzeli u obzir i dodatnu prednost u obliku telekonvertera 1,4x za jednostavno i trenutno prebacivanje na 560 mm pri f/4. Objektiv ima gumene brtve za zaštitu od štetnih učinaka prašine i vlage, a izrađen je od ED elemenata (iznimno male disperzije), super-ED elemenata, elemenata od laganog fluorita i SR elemenata, koji osiguravaju gotovo potpuno uklanjanje kromatskih/komatskih aberacija i pojave obojenih rubova, važnih atributa za rad na lokaciji. Fluidan i tih AF osigurava vibracijski motor (VCM) „Silky Swift”, s neprekidno dostupnom mogućnošću prebacivanja na ručni način rada. Objektiv NIKKOR Z 400 mm također pruža impresivnu kompenzaciju VR-a od 5,5 EV.

Nagrade TIPA World Awards univerzalno su prepoznate za priznavanje vrhunskih tvrtki i proizvoda najveće kvalitete u industriji. Služe i kako bi pružile važno mjerilo i vodič za potrošače prilikom donošenja odluka o kupnji.

Više informacija potražite na web-mjestu TIPA-e: www.tipa.com

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.