16-05-2022

NIKON JE OSVOJIO PET NAGRADA RED DOT AWARDS, UKLJUČUJUĆI NAGRADU „BEST OF THE BEST” ZA FOTOAPARAT Z 9

Amsterdam, Nizozemska, 16. svibnja 2022.: Tvrtka Nikon danas sa zadovoljstvom objavljuje da je pet njenih proizvoda dobilo nagradu „Red Dot Award: Product Design 2022”. Bila je to posebno uspješna godina za tvrtku Nikon zahvaljujući vodećem bezrcalnom aparatu punog kadra Nikon Z 9, koji je okrunjen titulom „Best of the Best” (Najbolji od najboljih). Ostali modeli koji su osvojili nagrade uključuju fotoaparat Nikon Z fc prekrasnog dizajna i srednje telefotografski mikroobjektiv NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S.

Proizvodi iz 60 zemalja prijavljeni su na svjetsko natjecanje u dizajnu, a ocjenjivala ih je skupina cijenjenih stručnjaka za dizajn iz cijelog svijeta. Tijekom postupka vijećanja prije proglašenja pobjednika razmatrali su se stupanj inovativnosti, funkcionalnost, ergonomija i izdržljivost.

Proizvodi koji su osvojili nagrade bit će izloženi u drugom dijelu ove godine na ekskluzivnoj izložbi u muzeju Red Dot Design Museum u Essenu, u Njemačkoj.

Proizvodi tvrtke Nikon koji su osvojili nagradu „Red Dot Award: Product Design 2022” su sljedeći:

FOTOAPARAT Z 9 TVRTKE NIKON OSVOJIO JE NAGRADU „BEST OF THE BEST”.

Fotoaparat Z 9 najnapredniji je vodeći fotoaparat tvrtke Nikon dosad. Namijenjen onima koji pomiču granice snimanja fotografija i videozapisa, fotoaparat Z 9 idealan je za profesionalce koji se bave snimanjem divljine, sporta i fotoreportaža i koji zahtijevaju izvanredne razine EVF-a, AF-a i funkcionalnosti uz vrhunsku robusnost. Fenomenalna snaga snimanja fotoaparata Z 9 korisnicima omogućuje potpuno oslobađanje kreativnosti zahvaljujući mogućnosti snimanja nenadmašnih 8K videozapisa punog kadra od 24p do 60p, 4K videozapisa od 24p do 120p i filmova od niza slika na fotoaparatu.

NIKON Z FC

Jedinstven, moderan i moćan bezrcalni aparat Z fc tvrtke Nikon dizajniran je do savršenstva, spajajući retro dizajn i najsuvremeniju tehnologiju. Temeljen na Nikonovom nasljedstvu i dosad neviđenoj povijesti inovacije, fotoaparat Z fc inspiriran je SLR fotoaparatom s filmom, Nikon FM2, iz 1982. godine. Kombinacija je autentičnog stila i izvedbe, a njegove napredne značajke omogućuju profesionalnim i amaterskim fotografima da oduševe svojim radovima, pretvarajući svakodnevne trenutke u spektakularne slike. 

SREDNJE TELEFOTOGRAFSKI MIKROOBJEKTIV NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S profesionalni je makro-objektiv serije S s kojim možete postići zadivljujuće detalje koji revolucioniraju dubinu i jasnoću. Zahvaljujući srednjem telefotografskom kutu gledanja optimiziranom za makrosnimanje slika i videozapisa, ovo je ujedno i impresivan objektiv za detaljne portrete: odlikuje se nevjerojatnom oštrinom, kao i nevjerojatnim kontrastom i efektom zamućenja. 

SUPER-TELEFOTOGRAFSKI FIKSNI OBJEKTIV NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S

Objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S jamči realne i izvanredne slike postizanjem prekrasnog efekta zamućenja i visoke razlučivosti. S ugrađenim telekonverterom 1,4x i novim premazom koji pruža najveće performanse sprječavanja odsjaja u povijesti NIKKOR objektiva, objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S u potpunosti podržava kreativnost profesionalnih fotografa.

USPRAVNI MIKROSKOP ECLIPSE SI

Uspravni mikroskop ECLIPSE Si odlikuje se brojnim inteligentnim značajkama koje štede vrijeme, načinom automatskog isključivanja i ergonomskim dizajnom za smanjenje fizičkog napora uzrokovanog dugotrajnom upotrebom mikroskopa. Nadalje, mogućnosti daljinskog dijeljenja slika čine mikroskop ECLIPSE Si idealnim za virtualno savjetovanje i obuku.

Red Dot Design Award natjecanje je svjetske klase koje se održava već 67 godina i na kojem se nagrađuju najbolji proizvodi u dizajnu i poslovanju. Više informacija potražite na web-mjestu https://www.red-dot.org/

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.
Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda, pa do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.