29-06-2022

POKRIJTE VEĆI TEREN UZ NOVI OBJEKTIV NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Amsterdam, Nizozemska, 29. lipnja 2022.: tvrtka Nikon danas sa zadovoljstvom najavljuje novi supertelefotografski fiksni objektiv, NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Dizajniran za iznimnu prenosivost, taj objektiv fotografima omogućuje da iskoriste prednost žarišne duljine od 400 mm i zapanjujuće kvalitete slike linije S u laganom kućištu praktičnom za putovanja.

Životinjski svijet, sportska događanja, dinamični prizori, portreti u daljini. Zahvaljujući njegovu dalekom dosegu, izvrsnoj razlučivosti i udobnosti rukovanja, uz taj čvrst, ali kompaktan i lagan supertelefotografski objektiv brojne će vam fotografije biti nadohvat ruke. Zbog zadivljujuće lako prijenosne građe, težine samo 1245 g (približno) i ukupne duljine od samo 234,5 mm, objektivu NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S apsolutno nema premca. Taj supertelefotografski objektiv fotografi čak mogu držati pričvršćenim na fotoaparatu dok hodaju uokolo, što olakšava pješačenje do najboljih vidikovaca.

Bilo da snimate fotografije ili videozapise, iznimna snaga razlučivosti ovog objektiva linije S omogućuje snimanje fotografija uz prekrasan efekt zamućenja te predivne boje, kontrast i jasnoću. Nikonov moćan optički VR ugrađen u objektiv omogućuje stabilnost snimaka, dok značajka Sinkroniziran VR omogućuje do 6 stupnjeva kompenzacije kada se objektiv upotrebljava s fotoaparatom Z 9. Maksimalan otvor blende od f/4,5 pruža mnoštvo prilika za kreativan rad s dostupnim svjetlom, a rad AF-a je brz, precizan i iznimno tih. Osim toga, ovaj supertelefotografski objektiv podržava upotrebu telekonvertera Z, koji mogu povećati doseg do 560 mm ili 800 mm.

Uravnoteženi dizajn zadržava središte ravnoteže objektiva bliže kućištu fotoaparata, što olakšava praćenje, panoramske pomake i neometano zaustavljanje. Fotografi također mogu prilikom snimanja iz ruke objektiv držati u udobnijem položaju te se mogu brže postaviti u položaj kako bi zabilježili prolazne trenutke. Kontrole su u potpunosti prilagodljive, a napredno brtvljenje za zaštitu od vremenskih uvjeta štiti i objektiv i fotoaparat.

Zurab Kiknadze, voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: „Ovaj uzbudljivi novi objektiv od 400 mm omogućuje vam da supertelefotografsko snimanje podignete na novu razinu fluidnosti i reakcija na naredbe. Što god snimate, razina ravnoteže i rukovanja prisutna na ovom fotoaparatu znači da se nijedan snimak ne nalazi izvan vašeg dosega. Usto, nećete se osjećati opterećeno ako pješačite na velike udaljenosti kako biste pronašli najbolje mjesto ili svoj objekt.”

Kratak pregled ključnih značajki: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Superprijenosan, super-telefotografski objektiv: žarišna duljina od 400 mm. Teži svega 1245 g (približno) i ukupne duljine od samo 234,5 mm.
Savršeno uravnotežen: središte ravnoteže objektiva bliže je kućištu fotoaparata, što olakšava praćenje, panoramske pomake i neometano zaustavljanje.
Maksimalan otvor blende od f/4,5: prekrasan efekt zamućenja i dramatična dubinska oštrina omogućuju vam da izolirate objekte od užurbane pozadine. Dinamične prizore lako je zamrznuti.
Optika visokih performansi: Nikonov premaz od nano kristala značajno smanjuje dvostruku sliku i bliještanje. Super ED, ED i SR stakla kontroliraju kromatsku aberaciju od središta do ruba slike.
Brzo, tiho fokusiranje: AF je brz, precizan i iznimno tih, a praćenje se odvija neometano, bilo da snimate utrku automobila ili ptice i životinjski svijet.
Impresivna stabilnost: Nikonov moćni optički VR ugrađen u objektiv daje vam prednost od 5,5 stupnjeva.¹ Ako se upotrebljava s fotoaparatom Z 9, značajka Sinkroniziran VR omogućuje vam do 6,0 stupnjeva kompenzacije.²
Prilagodljive kontrole: možete dodijeliti funkcije praktično smještenim L-Fn gumbima i tihom kontrolnom prstenu. Upotrijebite gumb za postavljanje memorije da biste spremili fokalne udaljenosti.³
Napredno brtvljenje za zaštitu od vremenskih prilika: brtvljenje za zaštitu od vremenskih prilika i gumena brtva štite sve pokretne dijelove od prašine, prljavštine i vlage. Nikonov premaz od fluora olakšava čišćenje prednje leće.⁴
Kompatibilan s telekonverterima: povećajte doseg do 560 mm uz TELEKONVERTER Z TC-1,4x ili do 800 mm uz TELEKONVERTER Z TC-2,0x.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda, pa do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.

¹ Temeljeno na CIPA standardima: u načinu rada NORMAL postiže se kompenzacija od 5,5 stupnjeva kada je objektiv pričvršćen na bezrcalni aparat opremljen senzorom slike veličine jednake 35 mm filmu.
² 6,0 stupnjeva kompenzacije postiže se kada se objektiv upotrebljava u kombinaciji s fotoaparatom Z 9 te kada je aktivirana značajka Sinkroniziran VR.
³ Gumb za postavljanje memorije može se aktivirati nakon ažuriranja firmvera.
⁴ Nije zajamčeno da će objektiv biti otporan na prašinu i kapljice u svim situacijama i u svim uvjetima.