17-08-2021

NIKON OSVAJA ČETIRI POBJEDE NA DODJELI EISA AWARDS ZA 2021. – 2022.

Amsterdam, Nizozemska, 17. kolovoza 2021.: Nikon danas sa zadovoljstvom objavljuje da su četiri njegova proizvoda ostvarila uspješne rezultate na dodjeli EISA Awards za 2021. – 2022. Bezrcalni aparat Nikon Z 6II osvojio je nagradu „Advanced Camera” (Napredan fotoaparat), a fotoaparat Nikon Z 5 osvojio je nagradu „Best Buy Camera” (Najbolji fotoaparat za kupovinu). Trijumfirali su i brojni objektivi NIKKOR, od kojih je NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 osvojio nagradu za najbolji „Macro Lens” (Makroobjektiv), dok je NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S nadmašio svu konkurenciju u kategoriji „Professional Telephoto Zoom Lens” (Profesionalni objektiv s telefotografskim zumom).

Fotoaparat Z 6II, jedan od Nikonovih najnaprednijih bezrcalnih modela, hvaljen je zbog impresivnog sustava automatskog fokusiranja i mogućnosti obrade slika, što ga čini najboljim izborom za profesionalne fotografe. A što se tiče fotoaparata Z 5, proglašen je fotoaparatom punog kadra s najboljom vrijednošću na tržištu, čemu su doprinijeli njegov senzor punog kadra, elektroničko tražilo i visoka ISO osjetljivost. U kategorijama objektiva, oba objektiva NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 i NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S hvaljeni su zbog izvanredne optike i vrhunskog dizajna.

Osvojene nagrade pokazuju da Nikon nastavlja nadograđivati dokazanu povijest izvrsnih rezultata na području dizajna i inženjerstva, isporučujući uzbudljivu i inovativnu opremu koja zadovoljava potrebe fotografa – u kreativnom i tehničkom pogledu.

Komentari udruženja EISA za fotoaparat Nikon Z 6II – dobitnika nagrade „Advanced Camera” za 2021. – 2022.

Nikon Z 6II svestrani je fotoaparat sa senzorom punog kadra BSI CMOS s 24,5 milijuna piksela, koji može snimati 4K Ultra HD videozapise pri brzini od 60 fps. Njegov sustav automatskog fokusiranja nove generacije može raditi u uvjetima slabog osvjetljenja i do –4,5 EV, dok dva procesora EXPEED 6 pružaju bržu obradu slike i veći kapacitet međuspremnika za kontinuirano snimanje u odnosu na prethodnika. Osim toga, Z 6II ima i dvostruki utor za kartice, jedan za karticu CFexpress/XQD i jedan za standardnu SD karticu. Može se napajati putem sučelja USB-C i u potpunosti je kompatibilan s okomitim držačem baterije. To je jedan od najuspješnijih fotoaparata dostupnih za profesionalne i strastvene fotografe.

Komentari udruženja EISA za fotoaparat Nikon Z 5 – dobitnika nagrade „Best Buy Camera” za 2021. – 2022.

Nikon Z 5 kompaktan je i lagan fotoaparat opremljen senzorom punog kadra s 24,3 milijuna piksela postavljenim na mehanički stabilizacijski sustav. Vrlo je ugodan za korištenje zahvaljujući velikoj dršci, bežičnom daljinskom upravljaču za brzu promjenu opcija, dodirnom zaslonu i oštrom elektroničkom tražilu s 3,6 milijuna točaka. Uz maksimalnu osjetljivost od ISO 51.200, fotoaparat Nikon Z 5 može nastaviti snimati u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja. Njegov sustav automatskog fokusiranja u 273 točke vrlo je učinkovit i automatski prepoznaje oči i lica ljudi, kao i nekih kućnih ljubimaca. Fotoaparat također može snimati videozapise razlučivosti 4K, iako uz izrezivanje od 1,7x. Kada se sve uzme u obzir, to je fotoaparat punog kadra najbolje vrijednosti na tržištu.

Komentari udruženja EISA za objektiv NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 – dobitnika nagrade „Macro Lens” za 2021. – 2022.

Ovaj pristupačan, kompaktan i lagan standardni makroobjektiv za Nikon Z omogućuje omjer reprodukcije 1 : 1 pri minimalnoj fokalnoj udaljenosti od 16 cm. Optički dizajn kombinira asferične staklene elemente iznimno male disperzije kako bi se u potpunosti smanjila kromatska aberacija. Premaz od fluora štiti prednji dio objektiva, a cijev objektiva zabrtvljena je radi zaštite od prašine, prljavštine i vlage, što omogućuje upotrebu objektiva u izazovnim uvjetima. Ima tihi kontrolni prsten s pomoću kojeg možete postaviti otvor blende ili ISO osjetljivost. Kada se upotrebljava s fotoaparatom DX-formata serije Z, objektiv ima kut gledanja ekvivalentan 75 mm, što ga čini izvrsnim odabirom za makrofotografije i portrete.

Komentari udruženja EISA za objektiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S – dobitnika nagrade „Professional Telephoto Zoom Lens” za 2021. – 2022.

Kao što se to i očekivalo od objektiva osmišljenog za suvremenu, profesionalnu upotrebu, ovaj svjetlosno jači objektiv s telefotografskim zumom vrhunac je naprednosti. U optičkom je pogledu vrhunski, čemu pridonosi kombinacija visokih razina oštrine i učinkovitog suzbijanja aberacija. Ostale poželjne značajke uključuju konstrukciju otpornu na vremenske uvjete, automatsko fokusiranje koje je brzo, tiho i precizno te učinkovitu optičku stabilizaciju. Prilagodljivi kontrolni prsten, dva gumba s mogućnošću programiranja i zaslon za prikaz na gornjoj površini aparata pružaju nenadmašnu razinu kontrole. Rezultat je fantastičan objektiv koji je idealan za širok raspon primjena, od fotografije divljeg životinjskog svijeta do sportskih događaja i od portreta do fotografije vjenčanja.

EISA Awards svake godine dodjeljuje nagrade novim proizvodima na tržištu koji predstavljaju spoj najnaprednije tehnologije i poželjnih značajki s vodećim performansama u klasi. Nagrade se sastoje od najpovoljnijih proizvoda velike vrijednosti do najambicioznijih proizvoda suvremene potrošačke elektronike. Kategorije nagrada koje se neprestano mijenjaju odražavaju razvoj dizajna i povezivosti proizvoda, no svaki dobitnik nagrade EISA Award ostaje najbolji u svojoj klasi.

Više informacija možete pronaći na web-mjestu EISA-e: https://www.eisa.eu/

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.