14-09-2021

Nikon objavljuje NIKKOR Z 40mm f/2, kompaktan i lagan fiksni objektiv za Nikon Z sustav

Amsterdam, Nizozemska, 14. rujna 2021.: Danas Nikon predstavlja NIKKOR Z 40mm f/2, kompaktan i lagan fiksni objektiv kompatibilan s bezrcalnim aparatima punog kadra (Nikon FX-format) koji odgovaraju Nikon Z priključku. Prekrasno izražajan NIKKOR Z 40mm f/2 svakodnevni je superheroj: izoštren je, svjetlosno jači i dovoljno malen za diskretnu uporabu i izvrstan je za sve, od vlogova do živopisnih snimki.

* Izgled proizvoda mogao bi se razlikovati od iznad prikazane fotografije.

Ovaj svijetli standardni fiksni objektiv nudi prirodni kut gledanja koji je idealan za vjerne portrete, intervjue i videozapise s uputama. Budući da neće biti suočene s golemim objektivom, osobe koje snimate bit će opuštenije, a mala veličina i težina objektiva čine ga idealnim za snimanje atraktivnih uradaka u prvom licu.

Široko Z-postolje kombinira se sa širokim maksimalnim otvorom blende objektiva od f/2 za izvrsne performanse pri slabom osvjetljenju, što je idealno za vjerno dočaravanje atmosfere u situacijama s prigušenim svjetlom. Zaobljeni otvor blende s 9 lamela omogućuje nježan efekt zamućenja prirodnog izgleda: fotografi i snimatelji filmova mogu snimati slike s nježno zamućenim, super-kremastim pozadinama koje uistinu ističu objekt snimanja.

Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe, izjavio je: „Sa zadovoljstvom uvodimo ovaj svestran fiksni objektiv u rastući sustav Nikon Z. Ovaj objektiv pruža izvrstan omjer cijene i kvalitete te je izvrsna početna točka za ulazak u svijet Nikon Z proizvoda. Toliko je kompaktan i lagan da je idealan kao objektiv koji ćete nositi uokolo ili kao lagani drugi objektiv.”

Kratak pregled ključnih značajki: NIKKOR Z 40mm f/2

Svijetli standardni fiksni objektiv s otvorom blende f/2: kut gledanja od 40 mm na fotoaparatima punog kadra serije Z. Kut gledanja od 60 mm na fotoaparatima DX-formata serije Z.
Vjerni prikazi: objektiv daje fotografije i videozapise s prekrasnim detaljima, dubinom i bojom.
Umjetnički efekt zamućenja: izoštreno fokusiranje na objekt ispred prekrasnih meko zamućenih pozadina nikada nije bilo jednostavnije.
Sjaj u krupnom planu: minimalna fokalna udaljenost od samo 0,29 m. Oštrina je vrhunska, čak i u krupnom kadru.
Brzo, tiho automatsko fokusiranje: pokreće ga iznimno tih koračni motorić, a pomaže mu dodatno svjetlo koje skuplja Z-postolje, pa je fokusiranje brzo, precizno – i tiho.
Stvoreni za videozapise: zvukovi fokusiranja neće uništiti videozapise. Odstupanje fokusa se dramatično smanjuje kako biste mogli prilagoditi fokus bez utjecaja na kut gledanja.
Stane u džep: dovoljno maleni da ih držite na fotoaparatu ili ubacite u džep.
Prilagodljivi: tihi kontrolni prsten može se postaviti kako bi kontrolirao fokusiranje, otvor blende, kompenzaciju ekspozicije ili ISO.
Zaštićeni:: zabrtvljeni su radi zaštite od prašine i kapljica vode.¹

¹ Nije zajamčeno da će objektiv biti otporan na prašinu i kapljice u svim situacijama i u svim uvjetima.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.