22. 9. 2021.

NIKON PREDSTAVLJA DVA NOVA DVOGLEDA MONARCH KAKO BISTE OŽIVJELI LJEPOTU PRIRODE

Amsterdam, Nizozemska, 22. rujna 2021.: Nikon je danas najavio dva dvogleda koje će dodati svom asortimanu sportske optike: MONARCH M7 i MONARCH M5. Namijenjeni zaljubljenicima u prirodu i otvorene prostore, oba modela omogućuju jasan i prirodan prikaz vanjskog svijeta zahvaljujući novodizajniranim, izdržljivim i elegantnim kućištima. Kombinacija optičke izvrsnosti i vrhunske lakoće rukovanja te dostupnost u nizu različitih konfiguracija znači da postoji pravi MONARCH za sve aktivnosti na otvorenom.

Bez obzira na to jeste li strastveni promatrač ptica ili zaljubljenik u životinjski svijet, dvogledi MONARCH M7 savršeni su pratitelji. Zahvaljujući prividnom vidnom polju od preko 60˚ – jedinstvenom u ovoj klasi dvogleda – svi modeli MONARCH M7 omogućuju spektakularan pogled. Od lociranja ptica u brzom letu, ili traženja životinja skrivenih u daljini, omogućuje iznimno kvalitetnu sliku svaki put, što znači da vam neće promaći nijedan atraktivan trenutak.

Impresivni MONARCH M5 jednako je prikladan za intenzivnije aktivnosti poput planinarenja i pješačenja, kao i za one opuštenije poput kampiranja. Svi modeli opremljeni su staklom jako niske disperzije (ED) koje ispravlja kromatsku aberaciju, koja uzrokuje rubno zamućenje boje te baš uvijek omogućuju jasan pregled.

Bilo da se radi o modelu MONARCH M7 ili MONARCH M5, korisnici mogu očekivati prikaz bogatih slika visoke razlučivosti i uživati u oživljenim čarobnim bojama prirode. Oba modela imaju dielektrični višeslojni premaz prizme s visokom refleksijom, koji jamči vrhunski prijenos svjetla u cijelom vidljivom području.

Jasno je da je udobnost ključna dok čekate da se pojavi željena ptica ili životinja, stoga oba nova modela MONARCH omogućuju lako držanje zahvaljujući čvrstom hvatištu i gumenoj oblozi otpornoj na udarce. MONARCH M7 i MONARCH M5 su izdržljivi i otporni na vodu 10 minuta do dubine od jednog metra te su otporni i na zamagljivanje. Okretno-klizne gumene školjke okulara s višestupanjskim mehanizmom omogućuju jednostavno pozicioniranje očiju na ispravnu točku.

Iako kompaktni i lagani, modeli MONARCH M7 i MONARCH M5 mogu se montirati na stativ kako biste bili slobodnih ruku. To je osobito korisno ako dvogled planirate koristiti iz statičkog položaja dulje vrijeme, na primjer dok skriveni čekate nadajući se da ćete uspjeti ugledati onu neuhvatljivu, rijetku pticu koju tako strpljivo čekate.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata i od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.