13-10-2021

NIKON SVOM RASPONU OBJEKTIVA NIKKOR Z DODAJE SVESTRANI ZUM-OBJEKTIV DX FORMATA

Amsterdam, Nizozemska, 13. listopada 2021.: Nikon danas predstavlja objektiv NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, koji pruža vrhunsku kvalitetu slike i svestranost za one koji snimaju pri širokokutnom, standardnom ili telefotografskom rasponu žarišne duljine.

Idealan suputnik na putovanjima, ovaj napredan objektiv DX formata ima vrhunsku optiku pri snimanju na većoj udaljenosti i pri snimanju krupnijih kadrova, što znači da ga možete upotrebljavati u svim scenarijima za fotografiranje – od prostranih pejzaža do detaljnih portreta.

Idealan je za one koji idu korak naprijed i prelaze s fotografije putem pametnog telefona jer jednostavnost upotrebe ovog objektiva uklanja potrebu za velikom torbom s opremom. Teži samo 315 g, a raspon žarišne duljine 18 – 140 mm pruža optimalnu ravnotežu između male težine potrebne za vrhunsku prenosivost i mogućnosti snimanja uobičajenih scena tijekom putovanja.

Osim toga, ugrađen sustav smanjenja vibracija sprječava podrhtavanje fotoaparata ili ruke, što korisnicima omogućuje snimanje pri brzini okidača do pet puta manjoj. Rezultat su jasne slike bez zamućenja čak i u uvjetima slabog osvjetljenja, neovisno o tome snimate li atmosferski ugođaj interijera ili gradske prizore noću.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR također podržava snimanje izoštrenih i besprijekornih videozapisa, što dodatno potvrđuje njegov status objektiva „za sve prilike”. Automatsko fokusiranje objektiva brzo je i ima izvanredne performanse u kombinaciji s AF-om upravljanim okom fotoaparata serije Z kako bi se fokus zadržao tamo gdje želite. Rezultat su prekrasni snimci s putovanja i avantura.

Dizajniran tako da bude zaštićen od vremenskih utjecaja, objektiv DX formata ima učinkovitu brtvu za zaštitu od prašine i kapljica, što znači da se može upotrebljavati u većini okruženja.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – vaš savršeni suputnik na putovanjima:

• svestrani objektiv sa zumom DX formata s vrhunskom optikom
• kompaktno i lagano kućište, savršeno za putovanja
• moćan objektiv za zumom od 7,8x približit će vas objektu snimanja više no ijedan dosad
• nevjerojatna minimalna fokalna udaljenost od 0,20 m pri velikim žarišnim duljinama
• način smanjenja vibracija, koji korisniku omogućuje snimanje pri brzini okidača do 5 stupnjeva manjoj bez podrhtavanja fotoaparata
• mehanizam elektromagnetske dijafragme, koji upotrebljava signale fotoaparata za još precizniju kontrolu otvora blende i dosljedno stabilnu regulaciju ekspozicije
• izvrstan za videozapise i fotografije zahvaljujući kontrolama jednostavnima za upotrebu
• zabrtvljen radi zaštite od prašine i kapljica.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.