28-10-2021

Tvrtka Nikon razvija super-telefotografski fiksni objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S za svoj sustav Z-postolja

Amsterdam, Nizozemska, 28. listopada 2021.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj super-telefotografskog fiksnog objektiva NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S s ugrađenim 1,4x telekonverterom, za bezrcalne aparate punog kadra (Nikonov FX format), za koje je prilagođeno Nikonovo Z-postolje.

* Izgled stvarnog proizvoda mogao bi se razlikovati od iznad prikazane fotografije.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S prvi je super-telefotografski fiksni objektiv NIKKOR Z i pripada seriji S objektiva NIKKOR Z, koja teži postizanju vrhunskih optičkih performansi. Objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S obećava realne i izvanredne slike postizanjem prekrasnog efekta zamućenja i visoke razlučivosti.

Objektiv će imati ugrađen 1,4x telekonverter i novi premaz koji pruža najveće performanse sprječavanja odsjaja u povijesti Nikonovih proizvoda. Zahvaljujući vrhunskoj funkcionalnosti i dizajnu koji podržava snimanje videozapisa, objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S podržat će profesionalne fotografe u kreativnom izražavanju slikom.

Nikon će nastaviti istraživati novu dimenziju optičkih performansi istodobno zadovoljavajući potrebe korisnika, doprinoseći razvoju kulture fotografiranja s nadom u proširenje mogućnosti za performanse u fotografiji.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.