28-10-2021

NIKON PREDSTAVLJA NX TETHER I NX MOBILEAIR – PODRŽAVA TIJEK RADA PROFESIONALNIH FOTOGRAFA

Amsterdam, Nizozemska, 28. listopada 2021.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje izdavanje NX MobileAir – aplikacije za pametne telefone koja automatski prenosi slike snimljene Nikon digitalnim fotoaparatima na FTP (protokol za prijenos datoteka) poslužitelj bez upotrebe računala. Najavljen je i NX Tether, s njime povezani softver za snimanje* za Nikon digitalne fotoaparate koji je jednostavan za uporabu, a koji omogućuje podešavanje postavki fotoaparata na računalu i podržava udaljeno snimanje.

NX MobileAir

NX Tether

NX MobileAir aplikacija je za pametne telefone koja učinkovito osigurava brzu isporuku slika i pouzdanost koje su potrebne profesionalnim fotografima na licu mjesta. Povezivanjem Nikon digitalnog fotoaparata s pametnim telefonom putem USB kabela, slike se mogu automatski prenijeti na pametni uređaj s dodanim informacijama IPTC (International Press Telecommunications Council) metapodataka, u trenu snimanja slike.

Tijek rada od snimanja do isporuke ubrzava se podržavanjem prijenosa slika na FTP poslužitelj koji je ranije registriran u aplikaciji. Uz to, korisnici se mogu prebacivati između automatskog prijenosa i ručnog prijenosa, ovisno o situaciji, kako bi ručno odabrali slike za uređivanje i prijenos ili kako bi na pametni uređaj prenijeli glasovne bilješke zajedno sa slikama i uredili IPCT informacije za vrijeme reprodukcije bilješki.

Nadalje, aplikacija podržava prijenos slika pohranjenih na pametnim uređajima ili slika snimljenih digitalnim fotoaparatima koji nisu marke Nikon, na FTP poslužitelj. Čak i u situacijama u kojima je nošenje računala zabranjeno ili gdje je postavljanje računala teško, korisnici mogu jednostavno uređivati koristeći se svojim pametnim uređajima, poboljšavajući time radnu učinkovitost.

NX Tether je računalni softver koji fotografima omogućuje povezivanje Nikon fotoaparata s računalom, USB-om, bežično ili putem žične LAN mreže. S obzirom na to da korisničko sučelje sadrži jednostavan, konsolidirani raspored osnovnih funkcija potrebnih za povezano snimanje, postavke fotoaparata se mogu prilagoditi minimalnim radom. Radna ploča može se minimalizirati, čime se omogućuje prikaz slika uz manje ometanja.

Nadalje, ona zvukom i prikazom obavještava korisnike o problemima kao što su pogreške u prijenosu. To fotografima omogućuje fokusiranje na snimanje uz manje brige, čak i dok rade na svom računalu. Softver besprijekorno radi sa softverom NX Studio tvrtke Nikon, ali i sa alatima za obradu i uređivanje trećih strana, uključujući Lightroom, Photoshop i CaptureOne, stvarajući besprijekorni tijek rada za povezano snimanje.

Softver NX Tether može se besplatno preuzeti u Nikonovom centru za preuzimanje nakon 4. studenog 2021.
Aplikacija NX MobileAir bit će dostupna u Europi 2022. godine putem servisa Google Play i trgovine App Store.

Danas u 18:00 h na YouTube kanalu tvrtke Nikon Europe održat će se kratak prijenos razgovora uživo koji će uključivati pitanja i odgovore o predstavljanju najnovijeg fotoaparata Z 9.

U međuvremenu, Nikon će proslaviti svoj potpuni sustav serije Z s vodećim fotoaparatom Z 9 koji je pušten u prodaju 28. listopada tako što će sljedećeg tjedna održati besplatan virtualni događaj. Tvrtka će 5. studenoga održati događaj #NikonDays, na kojem će ponuditi pogled iza kulisa za proizvod s inspirativnim fotografima i Nikon stručnjacima putem sesija i stručnih predavanja. Savjetujemo vam ranu registraciju, a gosti se mogu prijaviti ovdje https://nikondays.nikoneurope.com

Primarne značajke aplikacije NX MobileAir

• Podržava ručni prijenos na pametni uređaj pri odabiru određenih slika.
• Broj albuma koji se mogu stvoriti je neograničen.
• Pouzdan i brzi prijenos slike moguć je putem žične USB veze bez podešavanja na strani fotoaparata.**
• Podržava brzi komunikacijski standard 5G mobilne mreže.
• Postavke značajki koje učinkovito sprječavaju pogrešne radnje, kao što je zaključavanje zaslona tijekom rada, te onemogućuju mirovanje / automatsko zaključavanje pametnog uređaja, kao i funkciju ponovnog slanja u slučaju pogreške uvoza.
• IPTC metapodaci i postavke prijenosa putem FTP-a mogu se postaviti za pojedine albume.
• Sadrži prikaz statusa obrade tijekom prijenosa putem FTP-a.
• Unaprijed postavljene postavke za IPTC stvorene unutar računala mogu se uvesti, a prethodno postavljene postavke za IPTC stvorene unutar aplikacije mogu se izvesti.

Primarne značajke softvera NX Tether

• Dostupno za besplatno preuzimanje i uporabu.
• Sadrži iste ikone za rad koje se koriste u sučeljima Nikon digitalnih fotoaparata, time podržavajući intuitivan rad.
• Podržava funkciju koja zvukom i prikazom korisnike obavještava o pogreškama prijenosa.

Verzije softvera, podržane operacijske sustave (OS) i kompatibilnost fotoaparata potražite na stranici za preuzimanje ovdje.

Specifikacije, oblikovanje, naziv proizvoda i priložena oprema mogu se razlikovati, ovisno o državi ili području. Specifikacije i oprema podložni su promjenama bez obavijesti i obveza od strane proizvođača.

* Postupak povezivanja fotoaparata s računalom ili tabletom i potvrđivanja slika na zaslonu u stvarnom vremenu tijekom snimanja
** Samo pri povezivanju s pametnim uređajem koji je kompatibilan sa sustavom Android. Obavezno promijenite postavku mrežnog izbornika prilikom povezivanja na iPhone

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.