18-11-2021

OSLOBODITE ŠIROK RASPON KREATIVNIH MOGUĆNOSTI. NAJMANJI FIKSNI OBJEKTIV SERIJE Z DOSAD

Amsterdam, Nizozemska, 18. studenoga 2021. Nikon danas predstavlja najmanji i najlakši fiksni objektiv punog kadra serije Z¹: NIKKOR Z 28mm f/2.8. Ovaj objektiv vjerno će ispričati sve priče gradskih ulica, što ga čini vrhunskim objektivom za svakodnevne situacije. Širok, ali ne preširok, nevjerojatno pristupačan i iznenađujuće moćan, spreman je za sve situacije – od uličnih scena do pejzaža i portreta u prirodnom okruženju.

Ovaj svijetli fiksni objektiv od 28 mm pruža vrlo širok kut gledanja koji je stvoren za prikaz svih detalja scene, a minimalna fokalna udaljenost objektiva od 0,19 mm omogućuje savršene kadrove za dramatične krupne planove. Kombinacija širokog Z-postolja i zaobljenog otvora blende od f/2,8 omogućuje vrhunsku izvedbu u uvjetima slabog osvjetljenja, a fotografi mogu fokusirati svoje objekte uz besprijekoran i prirodan efekt zamućenja pozadine.

Objektiv NIKKOR Z 28mm f/2.8 također olakšava snimanje izvrsnih videozapisa. Žarišna duljina od 28 mm tipična je za filmove, a s obzirom na iznimnu lakoću objektiva, korisnik može odabrati želi li snimati iz ruke ili pomoću kardanskog držača.

Kratak pregled ključnih značajki: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Svijetli širokokutni objektiv s otvorom blende f/2,8: žarišna duljina od 28 mm osigurava širokokutne snimke izražajnih boja i kontrasta.
Iznimno prijenosan: objektiv je dug otprilike 43 mm i teži otprilike 155 g. Dovoljno malen da ga držite na fotoaparatu ili ubacite u džep.
Prekrasan efekt zamućenja: široko Z-postolje i fiksni zaobljeni otvor blende f/2,8 sa 7 lamela omogućuju besprijekoran i prirodan efekt zamućenja.
Vrhunski krupni planovi: minimalna fokalna udaljenost od 0,19 mm korisnicima omogućuje oštro fokusiranje na maloj udaljenosti.
Brzi, tihi AF: pokreće ga iznimno tih koračni motorić, a pomaže mu dodatno svjetlo koje skuplja Z-postolje, pa je fokusiranje brzo, precizno – i tiho.
Izvrstan za videozapise:odstupanje fokusa osjetno je smanjeno kako biste mogli podešavati fokusiranje bez utjecaja na kut gledanja.
DX-izrezivanje od 42 mm: kada se upotrebljava s Nikonovim fotoaparatom DX-formata serije Z, pruža kut gledanja od 42 mm.
Jednostavna kontrola: moguće je postaviti tihi kontrolni prsten za upravljanje fokusiranjem, otvorom blende, kompenzacijom ekspozicije ili ISO osjetljivošću.
Dobra zaštita: zabrtvljen je radi zaštite od prašine i kapljica vode.²

VIŠE O TVRTKI NIKON

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata i od objektiva do dodatne opreme i sportske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.

¹ Među fiksnim objektivima NIKKOR Z za bezrcalne aparate s međusobno izmjenjivim objektivima koji su dostupni na tržištu na dan 18. studenoga 2021.
² Nije zajamčeno da će objektiv biti otporan na prašinu i kapljice u svim situacijama i u svim uvjetima.