JA SAM Nadia Meli, fotografkinja za vjenčanja

Nadia je rođena u Italiji, odrasla u Njemačkoj, a trenutačno živi u Engleskoj, u Brightonu. Prije osam godina počela je raditi kao fotograf za vjenčanja te danas fotografira vjenčanja diljem svijeta. To uključuju i put u Italiju svakog ljeta gdje snima ljepotu i čaroliju talijanskih vjenčanja. Životna joj je misija to da se ljudi osjećaju voljenima te kao da pripadaju. U tome joj pomaže ljepota jer Nadia smatra da je ljepota vidljiva verzija ljubavi.

Njen se stil u velikoj mjeri ravna njenom vizijom i svrhom: osjećajem pripadnosti. Njena najveća strast su ljudi, njihove priče i životi te vidjeti ih kako zažive. Zbog toga je počela voditi radionice i internetske tečajeve koji su fokusirani na razvijanju vizije fotografa, a ne samo stila uređivanja.
Nadia Meli

Pitanja i odgovori

Kako ste se počeli baviti fotografiranjem vjenčanja?
Prvi fotoaparat dobila sam s 19 godina kada sam se preselila u London i počela eksperimentirati sa snimanjem po gradu. Istovremeno sam se zaljubila i u London i fotografiju. Sljedeće četiri godine fotografirala sam za svoju dušu, tako sam se zabavljala. Kada sam diplomirala teologiju, shvatila sam da me ništa ne veseli jednako kao fotografija te da je ona jedino čime sam se željela baviti. Počela sam raditi bez nekog određenog plana, osim da snimam što je više moguće. U ožujku 2010. godine fotografirala sam prijateljevo vjenčanje i za mene više nije bilo povratka. Također volim voditi radionice za fotografe tijekom kojih mnogo pažnje posvećujem tome da oni nađu svoj stil i viziju.

Stoga sam izradila internetski tečaj The Signature Style System namijenjen fotografima koji žele naći vlastiti stil i način izražavanja u ovoj industriji.

Koji svadbeni običaj najviše volite zabilježiti fotoaparatom?
Toliko ih je da mi je teško odabrati jedan. Jedan od najdražih mi je trenutak kada se mladenci nađu pod kišom konfeta, to je uvijek odličan snimak. No moj osobni favorit su govori. Obožavam koliko nabijeni emocijama znaju biti!

Koji je najveći izazov s kojim ste suočeni kada fotografirate vjenčanje?
Morate biti brzi i nalaziti se na milijun mjesta istovremeno. Većina je trenutaka na vjenčanju jedinstvena i nećete imati priliku vidjeti ih dvaput. Stoga morate biti spremni i usredotočeni cijelo vrijeme, a to može biti poprilično stresno. Uglavnom ni ne primijetim koliko sam napeta dok sve ne bude gotovo.