JA SAM Lucie Spišáková, urednica bloga Originalni Svatba

Lucie Spišáková utjecajna je blogerica iz Češke i majka jednogodišnje djevojčice. Kada nije zaokupljena brigom za dijete, Lucie uspijeva pronaći vremena za svoj uspješan blog o vjenčanjima Originalni Svatba.

Pokrenut 2011., njen blog izvor je inspiracije fokusiran na detalje prelijepog i jedinstvenog dana vjenčanja. Obuhvaća sve teme, od zaruka, planiranja i priprema, do objavljivanja prekrasnih vjenčanja koja se održavaju svuda oko nas. Uz to, izvor je najnovijih svadbenih trendova, inspiracije, paleta boja i certificiranih trgovaca specijaliziranih za vjenčanja. Osim vjenčanja, Lucie također voli fotografirati i bilježiti ljepotu životne svakodnevice, pogotovo ovih dana sa svojom malenom.
Lucie Spišáková

Pitanja i odgovori

Zašto ste za svoju karijeru odabrali vjenčanja?
Kada sam prije nekoliko godina planirala vlastito vjenčanje, tražila sam inspiraciju na mnogih stranim blogovima o vjenčanjima. Zbog toga sam poslije svog vjenčanja pokrenula blog o vjenčanjima na kojem bih predstavljala jedinstvena lokalna vjenčanja kako bi mladenke iz Češke mogle potražiti inspiraciju na vlastitom jeziku te pronaći provjerene lokalne trgovce.

Od svih vjenčanja koje ste prikazali na svom blogu, koje vam je najdraže?
Najdraže vjenčanje svih vremena mi je jedno vjenčanje održano u Veneciji koje je fotografirao studio Matej Trasák Wedding Photography. Iako vrijeme nije bilo savršeno, slike se odlikuju prekrasnom atmosferom, a vjenčani portreti su zapanjujući.
I ovo vjenčanje mi je drago zbog prirodnog svjetla, zelenila i krasnih detalja.

Koliko je po vašem mišljenju fotografija važna za vjenčanje?
Osobno smatram da je investicija u fotografa za vjenčanje vjerojatno najvažnija i najbolje investicija mladenaca. Sjećanja, koliko god bila snažna, izblijedjet će s vremenom No fotografije s vjenčanja čak i nakon mnogo godina mogu evocirati osjećaje i prekrasne trenutke koje smo iskusili tog dana.