JA SAM Nessa Buonomo, osnivačica bloga La Mariée Aux Pieds Nus

Nessa Buonomo radi u Lyonu. Profesionalna je blogerica o vjenčanjima, umjetnička direktorica i autorica.

Američke blogove o vjenčanjima otkrila je 2008. godine kada se zajedno sa zaručnikom preselila u Kaliforniju, u San Francisco. Shvativši da u Francuskoj nema ničega sličnoga što bi istinski inspiriralo buduće mladenke, Nessa se vratila u Pariz i pokrenula La Mariée Aux Pieds Nus, svoj vlastiti blog o vjenčanjima. Blog je u kratkom vremenu okupio mnogo sljedbenika te je Nessa 2011. počela i prisustvovati na sajmovima vjenčanja. Sajam LOVE/ETC pokrenut je u Parizu i svake godine na jednom mjestu okuplja trgovce od svukuda kako bi svoj rad predstavili mladenkama i mladoženjama koji žele otkriti najnovije trendove vjenčanja.

Nessin najnoviji podvig bilo je otvaranje vlastitog fotografskog studija u Lyonu 2016. pod nazivom Studio Quotidien. Cilj otvaranja studija bio je poboljšati i pomoći radu profesionalaca u industriji kao što su fotografi, dizajneri vjenčanica i nakita, profesionalaca koji su se posvetili tome da vjenčanje iz snova svakog para pretvore u stvarnost.
Nessa Buonomo

Pitanja i odgovori

Zašto ste za svoju karijeru odabrali vjenčanja?
Kad sam 2009. pokrenula blog, nisam imala namjeru postati profesionalna blogerica o vjenčanjima. U to je vrijeme francuska industrija vjenčanja doživljavala procvat. Pojavio se cijeli niz novih trgovaca koji su, kao i ja, pomagali transformaciju vjenčanja u Francuskoj. Moj blog bio je savršena platforma kojom sam se mogla uključiti u ovu evoluciju. Prijelaz na karijeru posvećenu vjenčanjima stoga mi je došao veoma prirodno.

Od svih vjenčanja koje ste prikazali na svom blogu, koje vam je najdraže?
Najdraže mi je vjenčanje ono Robbyja i Marine održano prošle godine u pokrajini Alsace. Volim ga jer je ono, po mojem mišljenju blogerice, obuhvatilo sve što volim o vjenčanjima. Slike s njihovog vjenčanja su nevjerojatne. Volim prirodan, autentičan i jednostavan stil kojim je svaki detalj pomno promišljen i isplaniran. Za mene ima i posebno značenje jer ne samo da sam imala čast aranžirati svo cvijeće i ukrase, već i stoga što su mi Robby i Marina dragi prijatelji te sam u vjenčanju mogla uživati i kao gost.  Podijeliti taj poseban dan s njima bilo je prekrasno iskustvo, za mene i za sve ljudi koji su bili tamo.

Koliko je po vašem mišljenju fotografija važna za vjenčanje?
Kada parovi traže načine kako smanjiti budžet za vjenčanje, uvijek im kažem da je fotografija jedina stvar na kojoj ne smiju štedjeti. To je jedini način na koji uspomene neće izblijedjeti te na koji mogu podijeliti svoje iskustvo s drugima poslije vjenčanja. Slike nam omogućavaju da zadržimo i njegujemo ovaj važan dio našeg života u narednim godinama.