Louiseini svadbeni običaji Ujedinjene Kraljevine

Vjenčana torta

Tradicija vjenčane torte potječe iz Engleske gdje je simbolizirala slavlje i status. U srednjovjekovnoj Engleskoj torte su se slagale jedna na drugu što je više moguće te su se mladenka i mladoženja trebali poljubiti iznad njih. Uspješan poljubac bio je znak zajamčenog uspjeha u zajedničkom životu!

Engleska vjenčana torta tradicionalno se radi od voćnih torti poslaganih na katove odijeljene stupićima (za razliku od američkih torti čiji se katovi slažu izravno jedan na drugi). U viktorijanskom dobu, bijela glazura dodavala se kao simbol imućnosti i važnost u društvu.

Danas se parovi odlučuju na različite okuse i stilove torti koji su odraz njihovog osobnog ukusa i stila, od torti od sira, biskvita od maslaca bez glazure do cijelih stolova prekrivenih slatkim poslasticama! Danas je običaj da parovi zajedno režu tortu. To je i dalje simbol njihovog zajedništva te zavjeta da će se uvijek brinuti jedno za drugo.

Louise i Gian (UK) režu svoju vjenčanu tortu. Sliku je snimio Ross Harvey, profesionalni fotograf za vjenčanja, koristeći se fotoaparatom D850 i objektivom AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

Prvi ples

Obožavamo prvi ples. To je trenutak kada se dvoje zaljubljenih u potpunosti izgube jedno u drugome. Nekoć davno, mladoženja bi ukrao svoju mladenku i pravio se važan pred svojim prijateljima plešući s njom oko vatre prije početka slavlja. To je također referenca na formalne balove na kojima bi počasni gosti (mladenka i mladoženju u ovom slučaju) započeli ples valcerom. Umjesto klasičnog valcera, većina se parova danas odlučuje za omiljenu pjesmu ili pjesmu koja za njih ima neko posebno značenje. Poneki odvažni mladenci čak će osmisliti koreografiju za složene plesne točke kako bi zapanjili svoje goste!

Louise i Gian (UK) razmjenjuju poljubac tijekom prvog plesa. Sliku je snimio Ross Harvey, profesionalni fotograf za vjenčanja, koristeći se fotoaparatom D850 i objektivom AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

Govori

Na britanskim vjenčanjima govori su često vrhunac objeda. Sluša ih se s oduševljenjem, veseljem, smijehom i čašama punima do vrha! Kao domaćin, otac mladenke za početak nazdravlja mladenki i mladoženji. Tada se u većini slučajeva prisjeća uspomena iz mladenkinog djetinjstva te potom mladoženji izrazi dobrodošlicu u obitelj i zahvali gostima što su došli. Nakon toga mladoženja zahvaljuje obitelji mladenke, gostima i roditeljima, a potom uputi kompliment mladenki i zahvali djeverušama što su joj pomogli pripremiti se za veliki dan.

Od kumove zdravice očekuje se da će izazvati najviše smijeha. Kum će navesti par detalja iz mladoženjinih samačkih dana i ispričati koju šalu, uglavnom na račun mladoženje. Trik je u tome da pogodi ton koji će se svima svidjeti, kojim neće uvrijediti nikoga, no koji će svejedno biti zabavan i koji će zdravicu učiniti najpamtljivijim govorom tog dana.

Smijeh i suze Louise, mladenke iz UK-a, dok sluša zdravice na vjenčanju. Sliku je snimio Ross Harvey, profesionalni fotograf za vjenčanja, koristeći se fotoaparatom D850 i objektivom AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.