©Ross Harvey

Katalog Nikonove europske zajednice za vjenčanu fotografiju

Fotografija vjenčanja prilagođava stil modi koja se vječno mijenja. U ovom katalogu, Nikonova europska zajednica za vjenčanu fotografiju predstavila je uzbudljivu kolekciju klasičnih, aktualnih i novih trendova u fotografiji vjenčanja, zabilježenu Nikonovim fotoaparatima sa NIKKOR objektivima, i pružila savjete za reprodukciju legendarnih snimaka.

Zlatni sat

Obično se klasični portret mladenaca snima u smiraj dana, kada je sunčeva svjetlost odgovarajuća. Prije zalaska sunca, par je obasjan mekim, zlatnim zrakama.

Snimili Simona Smrčková i Kamil Saliba u Austriji fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

„Ne zaboravite provjeriti točno vrijeme zalaska sunca i pogledati lokaciju prije samog događaja jer ćete imati tek kratku priliku bilježenja te zlatne svjetlosti. Koristio sam objektiv AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED za bilježenje predivnog pejzaža u cijelosti dok je okupan romantičnim, zlatnim sjajem.”

Simona Smrčková i Kamil Saliba, Češka Republika

Snimila Chloé Lapeyssonnie u Francuskoj fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Snimila Chloé Lapeyssonnie u Grčkoj fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Složeno uređivanje

Posljednjih godina popularno je složeno uređivanje, od vinjeta preko „tilt-shift“ efekta do bojenja određenih točaka na slici i lažnih odbljesaka objektiva. Ovi stilovi uređivanja mogu kreirati idiličnu izmaglicu, istaknuti bijelu haljinu ili učiniti zube blistavima.

Snimili Simona Smrčková i Kamil Saliba u Češkoj Republici fotoaparatom D850 s objektivom AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

„Vrijeme uređivanja možete smanjiti maksimalnim korištenjem tehničkih mogućnosti svoje opreme. Koristila sam objektiv AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED da kadriram par i smanjila brzinu okidača na 1/50 da bih snimila latice u padu, ali i da bih zajamčila da izrazi na licima para ostanu kristalno jasni. Radi dramatičnog efekta napravila sam crno-bijelu sliku – fokus mi je bio na paru i laticama koje padaju, dok su se ostali elementi koji bi odvlačili pažnju stopili sa pozadinom.”

Simona Smrčková i Kamil Saliba, Češka Republika

Snimili Simona Smrčková i Kamil Saliba u Češkoj Republici fotoaparatom D850 s objektivom AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

Stil editorijala

Ovaj trend prikazuje fotografa koji vjenčanje prati kao priču koju predstavlja od početka do kraja. Više se pažnje posvećuje malim detaljima, poput stiliziranih snimki mladenkinog buketa, njezinih cipela, pribora za pisanje, torte, pa čak i hrane.

Snimili Simona Smrčková i Kamil Saliba u Češkoj Republici fotoaparatom D850 s objektivom AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

„Način tihog okidanja modela D850 fotografima vjenčanja pomaže da budu „nevidljivi“, što je važno u trenutku u kojem mladenka korača do oltara. To je značilo da sam ovu sliku mogla snimiti diskretno, bez da je ometam. To, zajedno s nevjerojatnom brzinom okidača na ovom fotoaparatu, pomoglo mi je da zabilježim ovaj prolazni trenutak”.

Simona Smrčková i Kamil Saliba, Češka Republika