Nikon Imaging | Hrvatska | Europa
©Ross Harvey

Katalog Nikonove europske zajednice za vjenčanu fotografiju

Fotografija vjenčanja prilagođava stil modi koja se vječno mijenja. U ovom katalogu, Nikonova europska zajednica za vjenčanu fotografiju predstavila je uzbudljivu kolekciju klasičnih, aktualnih i novih trendova u fotografiji vjenčanja, zabilježenu Nikonovim fotoaparatima sa NIKKOR objektivima, i pružila savjete za reprodukciju legendarnih snimaka.

Kreativna bljeskalica

Bljeskalica je nužna oprema na svakom vjenčanju i fotografi su je posljednjih godina počeli upotrebljavati na kreativnije načine, bilo da se radi o uvođenju pokreta u nepomičnu sliku ili eksploziji pozadinskog osvjetljenja za poseban trenutak.

Snimio Ross Harvey na Capriju fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

„Smanjenjem brzine okidača i izlaganjem senzora slike većoj količini svjetlosti možete biti posebno kreativni s kretanjem uzvanika”. Namjestio sam brzinu okidača na 1 s, istovremeno pritisnuo okidač i bljeskalicu i pomicao fotoaparat dok je okidač bio otvoren. Tako sam „okružio” par koji pleše ambijentalnom svjetlošću”.

Ross Harvey, Velika Britanija

Reportaža

Opušteniji i neslužbeni trend reportaže sve je popularniji i istaknutiji, dok stilu editorijala u fotografiji popularnost opada. Sitne pojedinosti postaju dijelom pozadine, a naglašavaju se ljudi, dragocjene emocije i reakcije.

Snimili Simona Smrčková i Kamil Saliba u Češkoj Republici fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

„Objektiv AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED omogućuje mi snimanje krupnog plana trenutka koji mladenka dijeli s bakom, kao i jasnu emociju onih koji se nalaze na drugoj strani prostorije”.

Simona Smrčková i Kamil Saliba, Češka Republika

Kontrastno svjetlo

Problematično osvjetljenje sredinom ljeta i na nesvakidašnjim lokacijama za vjenčanje može biti izazov i potrebno je pronaći pravo rješenje. Danas fotografi vjenčanja visokim kontrastom stvaraju moćne fotografije.

Snimio Ross Harvey u Italiji fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

„Iskoristite prednosti koje pruža prirodno osvjetljenje – zrake svjetlosti koje se probijaju kroz sjene savršena su prilika za snimanje prirodnog kontrasta”. Primijetio sam zraku svjetlosti kako se probija između dvije zgrade i pomoću objektiva AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G koji je sjajan za fotografiranje u uvjetima slabog osvjetljenja, snimio sam sjajnu sliku živopisnih boja”.

Ross Harvey, Velika Britanija

Snimila Chloé Lapeyssonnie u Francuskoj fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Dramatične slike

Moderni parovi žele dramatičan prikaz vjenčanja kako bi dočarali dinamičan dan. Takvi snimci manje su namješteni u odnosu na poziranja kakva su bila u trendu ranije i mogu dočarati dramatičnu scenu i akciju.

Snimila Chloé Lapeyssonnie u Grčkoj fotoaparatom D750 s objektivom AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

„Nemojte snimati samo dramatične lokacije ili radnje, usredotočite se na emocije koje to budi u osobi. Mladoženja i njegovi gosti kretali su se brzo pa sam povećao brzinu okidača na 1/1600, umjesto da je smanjim kao neki fotografi, da bi izrazi lica bili savršeno jasni“.

Chloé Lapeyssonnie, Francuska